25.000 ευρώ η δημοτική δαπάνη της συναυλίας Βανδή, απαντά η πρόεδρος της ΚΕΔΑ

Εκ νέου το θέμα του κόστους της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας της Δέσποινας Βανδή τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Ο Σταύρος Καμμένος συγκεκριμένα ζήτησε να μάθει για το τελικό κόστος και την μη αξιοποίηση ντόπιων καλλιτεχνών. Επίσης ρώτησε για την καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στον Πυθαγόρα και το εαν οι συμμετέχοντες έχουν πληρωθεί.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, ήταν προετοιμασμένη για να δώσει σχετικές απαντήσεις κι ενημέρωσε πως το ποσό που αναρτήθηκε στη Διαύγεια δεν αφορούσε την τελική και πραγματική δαπάνη, αλλά την πρόβλεψη, όπως έπρεπε να γίνει. Εγκάλεσε μάλιστα όσους αντέδρασαν, τονίζοντας πως αυτό όφειλαν να το γνωρίζουν πριν κάνουν δηλώσεις και αναρτήσεις.

Ετσι, έκανε γνωστό πως η τελική επιβάρυνση του δήμου δεν θα ξεπεράσει τις 25.000 ευρώ, αφού έχουν διασφαλιστεί χορηγίες 15.000 ευρώ ενώ και κάποιο ποσά που είχαν προβλεφθεί δεν θα χρειαστούν τελικά. Ενημέρωσε ακόμη πως οι συντελεστές της συναυλίας – αφιέρωμα στον Πυθαγόρα, έχουν πληρωθεί.

 Στην απάντηση της η κ. Παπαγεωργίου εμφανίστηκε ενοχλημένη για την κριτική που δέχτηκε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «μιζέρια» και «μικροψυχία», που εμφανίζουν κάποιοι, στο «βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

Στο ίδιο θέμα παρενέβη και ο κ. Καψάλης που είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο facebook, σε αντιδιαστολή με τους απλήρωτους εργαζομένους της ΚΟΙΠΑ. Ο κ. Καψάλης είπε μεταξύ άλλων πως ο δήμος δεν είναι μαγαζί γα να φέρνει ένα ονομα-κράχτη και να προσεγγίσει κόσμο.

Ακολούθησε και η παρέμβαση του κ Παπαναστασίου που έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κοινωνικού έργου του δήμου και είπε πως απλά η αντιπολίτευση θέλησε να βρει ένα θέμα για να κάνει ντόρο επειδή πλησιάζουν εκλογές. «Στα μαγαζιά πάνε λίγοι και εμείς δεν είμαστε μαγαζί. Κάθε χρόνο κάνουμε μια συναυλία με ένα μεγάλο όνομα για να μπορούν να την παρακολουθήσουν οι δημότες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ντρέπομαι γι’αυτήν την συμπεριφορά»

Η απάντηση του κ. Παπαναστασίου:

Σχόλια