ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ !

 



Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Στη Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχουν χάσει το μέτρο και, είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο ότι έχει εκλείψει από τους Διοικούντες κάθε ίχνος σεβασμού και υποληψίας προς τους πολίτες του Ξηρομέρου. Αλλιώς πως, δεν εξηγείται το γεγονός ότι εμφανίζουν, ως μέγιστο κατόρθωμα τη μείωση των τελών ύδρευσης, για το έτος 2023, κατά 50% σε ομάδα συμπολιτών μας, που μετριούνται στα δάκτυλα, άντε των δύο χεριών….. Θετικό μεν το μέτρο, για τους ΑΜΕΑ, τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, και τις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί , σε όλους αυτούς, είναι μόλις 5.000 ευρώ !

Δηλαδή, πολύ μικρότερο από αυτό που διατέθηκε για το καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας και τα τραπεζώματα του Αγίου Νικολάου, που κόστισαν, συνολικά, περί τα 8.300 ευρώ.

Το ερώτημα , που εύλογα ανακύπτει, είναι πόσοι είναι οι ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο μέτρο. Προσωπικά θα ήθελα να υπάρξει επίσημη ενημέρωση στη Συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας. Θα ήταν πρέπον η Δημοτική Αρχή να δώσει μια σειρά από πληροφορίες για το θέμα της ύδρευσης, που αποτελεί μείζον ζήτημα για τον Δήμο και τους πολίτες, που είναι πλέον διαχωρισμένοι σε εκείνους, που ανταποκρίνονται στις ταμειακές τους υποχρεώσεις και σε όσους, συστηματικά αποφεύγουν να καταβάλλουν τα ποσά, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση νερού, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του Δήμου. Μια ανοχή, που, ασφαλώς, δεν είναι αθώα, αλλά ’’δόλια’’ καθότι αποβλέπει στο να μη γίνει η Διοικούσα Παράταξη δυσάρεστη στους ‘’εν δυνάμει’’ ψηφοφόρους της.

Βλέπετε, η ψήφος του καθενός έχει αξία και υπολογίζεται τα μέγιστα, ειδικά στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, καθώς η έκβασή τους θεωρείται αμφίβολη και όχι δεδομένη, για κάποια παράταξη.

Επειδή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έγινα αποδέκτης πολλών μηνυμάτων και πληροφοριών από συμπολίτες μας , θεωρώ ηθικό και επαγγελματικό χρέος μου να μεταφέρω τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά τους-πολλά από τα οποία συμμερίζομαι απόλυτα- ζητώντας παράλληλα να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες-απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ευαισθησία και ανταπόκριση στα πλαίσια της διαφάνειας και της άσκησης χρηστής Διοίκησης. Άλλωστε, η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τιμία, αλλά και να φαίνεται…

Ειδικότερα, οι συμπολίτες, αναγνώστες και μη των άρθρων μου, συμπαθούντες με και μη, ζητούν να πληροφορηθούν :

-Ποια είναι η σωρευμένη ζημία από τα τέλη ύδρευσης μέχρι σήμερα και ποια θα είναι στο τέλος του 2023 ;

-Τι ποσό, εκτιμά η Δημοτική Αρχή, ότι δεν θα εισπράξει το 2023, από τους κακοπληρωτές του Δήμου ;

-Τι προτίθεται να πράξει η Δημοτική Αρχή και πότε, ώστε να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά ; Θα κινηθεί πριν, ή μετά τις Δημοτικές εκλογές;

-Έχει εικόνα η Δημοτική Αρχή για το πόσοι είναι οι οφειλέτες καταναλωτές ;

-Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή τον αριθμό των συνδέσεων, που δεν διαθέτουν υδρόμετρο και ποιος είναι αυτός;

-Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή πόσες είναι οι παράλληλες συνδέσεις και ότι μέσα σε αυτές υπάρχουν και συνδέσεις κάποιων ‘’επιφανών παραγόντων’’ , που πασχίζουν, δήθεν για τα συμφέροντα του Δήμου ;

Αν ανοίξει ο ‘’φάκελος ύδρευση’’ -επισημαίνουν οι συνομιλητές μου- κάποιοι δεν θα έχουν , που να κρυφθούν γιατί θα τους ‘’φτύνουν’’ αυτοί, που, μέχρι και σήμερα τους χειροκροτούν έχοντας παντελή άγνοια του θέματος.

Οι ίδιοι συμπολίτες θεωρούν απαράδεκτο να καταβληθούν, για το 2023, από άλλους πόρους περισσότερα από 600.000 ευρώ για την λειτουργία του συστήματος ύδρευσης, επειδή κάποιοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα-όπως μας είπαν- δείχνουν αποφασισμένοι να πάψουν να είναι και ίδιοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο Δήμο, επειδή θεωρούν ότι είναι τα θύματα μιας ανεξέλεγκτης και μακροχρόνιας παράνομης κατάστασης.

Πάντως, προσωπικά, θα περίμενα σημαντική μείωση των τελών για όλους του Δημότες, καθώς πρόκειται για νερό, που δεν πίνεται. Σε ότι αφορά την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της ύδρευσης, αυτό θα μπορούσε να συμβεί με την είσπραξη των οφειλών από τους ’’μπαταχτσήδες’’, πράγμα που αποφεύγει συστηματικά και εκ του πονηρού να πράξει η Δημοτική Αρχή.


Σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΘΩΜΑ ΠΕΣΤΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΟΥΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα ως γνωστόν υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες πολιτών: ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ !!!Όλο το νομοθετικό σύστημα της Ελλάδος (και αυτοι που το υποστηρίζουν... βλέπε δικαιοσύνη ) έχει στηριχθεί επί αυτης της αρχής:να υποστηρίζει μονίμως τους ξύπνιους και κάθε παραβατικη συμπεριφορά τους, εις βάρος των υπολοίπων νομοταγων-χαϊβανίων πολιτών.
    Επειδή όμως το σύμπαν όπως και η ζωή άλλωστε κάνει κύκλους, αλίμονο σας αν κάποτε ξυπνήσουν αυτοί που θεωρείτε κοροϊδα εναντίον των υπολοίπων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Επιτέλους κύριε Μπαρμπαρούση και μια ανάρτηση επιπέδου , γιατί με κάποιες άλλες αδικήσατε τον εαυτό σας .
    Τώρα το καταλάβατε , ότι είναι ανεκδιήγητοι φορομπήχτες και κοινωνικά ανάλγητοι , που κολυμπάνε με τους ημέτερους μέσα στην αδιαφάνεια , την διαπλοκή και τις απευθείας αναθέσεις με αποτέλεσμα τα άδεια ταμεία , τα οποία καλούνται να γεμίσουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με σύνταξη 330 ευρώ τον μήνα ; Η λέξη τσίπα τους είναι άγνωστη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου