Ζαμπάρας: «Ο κόμπος ξεπέρασε το χτένι για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου» Το σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε στο Αγρίνιο το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου αναδεικνύει ξανά τις παθογένειες που επικρατούν στον τομέα της Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Με την ΜΕΘ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό του Αγρινίου,  να παραμένει κλειστή, ο 18χρονος σοβαρά τραυματίας οδηγός διακομίζεται στην γειτονική Άρτα.

Ο πρώην Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας, αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό, με 220.000 ψυχές, η ΜΕΘ Αγρινίου παραμένει κλειστή. Χτες το βράδυ μετά από ένα σφοδρό τροχαίο, ένα παιδί 18 ετών χαροπαλεύει και τελικά μετά από 14 ώρες διακομίστηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άρτας.

Πόσο ακραία εγκληματικές είναι οι ευθύνες για το γεγονός ότι ζωές χάνονται, ζωές κινδυνεύουν καθημερινά, ζωές κρέμονται σε μια κλωστή από την μη λειτουργία της ΜΕΘ;

Πόσες εκατοντάδες ζωές μέσα σε μια χρονιά θα μπορούσαν να γλιτώσουν, να θεραπευτούν ή να το παλέψουν έστω με αξιοπρέπεια αν επαναλειτουργούσαν τα 6 κρεβάτια στην ΜΕΘ Αγρινίου; Υπάρχει οργανωμένη πολιτεία, υπάρχει Υπουργείο Υγείας, διοίκηση του Νοσοκομείου που να νοιάζεται για την υγεία των πολιτών ή μας θεωρεί πολίτες 4ης κατηγορίας; (γνωστή η απάντηση).

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να απαιτήσουμε ως κοινωνία το αυτονόητο; Να ξυπνήσουμε και να απαντήσουμε ότι άλλο δεν πάει, ο κόμπος ξεπέρασε το χτένι.

Σχόλια