Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού: ‘’ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΟΣΟΗΡΩΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΕΡΟΥΛΗΔΩΝ’’.

 


Ημερομηνία 12/12/2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9-12-2022 και ώρα 06.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού: ‘’ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΟΣΟΗΡΩΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΕΡΟΥΛΗΔΩΝ’’.

Το παραμύθι της Κδαπούπολης είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα του προγράμματος αγωγής υγείας για τα εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε στα 4 ΚΔΑΠ του Δήμου μας, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινωνικής προσφοράς στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, όπως ανέφερε η κα Σακουφάκη.

Στην εισήγηση του ο κ. Μάντζαρης εστίασε στο παιδαγωγικό έργο των ΚΔΑΠ και στο σημαντικό έργο που επιτελείται σε όλες τις δομές των ΚΔΑΠ και ευχαρίστησε τα παιδιά, το προσωπικό των ΚΔΑΠ και τον συγγραφεα κ. Λίχνο, για όλη αυτή την προσπάθεια.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας κ. Λίχνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην λογοτεχνική και παιδαγωγική αξία του παραμυθιού, το οποίο μετέφερε τους μαθητές των ΚΔΑΠ σε ένα δημιουργικό ταξίδι πληροφόρησης για την υγεία, τις ιώσεις, την ατομική υγιεινή και τα εμβόλια.

Στην επιστολή που έστειλε η επιμελήτρια της έκδοσης του παραμυθιού και υπεύθυνη των εκδόσεων ‘’ΑΠΑΡΣΙΣ’’ κα Θανοπούλου, αναφέρθηκε η καινοτομία του παραμυθιού, καθώς είναι βασισμένο σε συλλογική εργασία, με επίκεντρο τις ιδέες των παιδιών. Επιπλέον τόνισε ότι το παραμύθι θα αποσταλεί για έγκριση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια η κα Κουντούρη, εκπαιδευτικός των ΚΔΑΠ, αναφέρθηκε στην συνεργασία καθώς και σε όλη την εκπαιδευτική διαδρομή, που έγινε μέχρι την συγγραφή της ιδέας από τα παιδιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε διαδικτυακά η Συντονίστρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον Π.Ο.Υ – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα κα Παπαθανοσοπούλου, η οποία εξήρε το έργο των παιδιών, καθώς και την συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου.

Κατόπιν διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα παιδιά και η εκδήλωση έκλεισε με εορταστική διάθεση, καθώς τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ μια φανταστική ιδέα των παιδιών σας περιμένει να σας ταξιδέψει στον όμορφο κόσμο της, καθώς συνεχίζει το ταξίδι της.

 

Παραθέτουμε μια νέα δημοσίευση που την κατατάσσει στα προτεινόμενα βιβλία του https://asopichos.gr/giortaste-ta-christoygenna-me-ena-vivlio-sas-proteinoyme-ta-kalytera-toy-2022/

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΣχόλια