Άρθρο Βαρέμενου: «Μένουμε-Ευρώπη μέσω Κατάρ»

 

Στην Ευρώπη υπάρχουν, κατά πως φαίνεται, εισαγγελείς και η έκφραση “μαύρο ανέκδοτο” ταιριάζει στην δήλωση -αν και πέρασε απαρατήρητη- του Κώστα Τσιάρα, που υποσχέθηκε δικαστική συνδρομή στους Βέλγους! Για υποθέσεις που αποκαλύπτονται εκτός Ελλάδας, όση συνδρομή θέλετε. Μακρυά από την Ελλάδα και το Γουοτεργκέητ της.

Η Δικαιοσύνη, όπου υπάρχει, έχει τον λόγο κι εμείς δεν έχουμε παρά να εξετάσουμε το φαινόμενο Καïλή από πολιτική και κοινωνική άποψη. Η Εύα Καïλή είναι μία ωραία γυναίκα και ήταν ραγδαία ανερχόμενη πολιτικός. Άλλωστε, τί είναι η πολιτική στις μέρες μας; Ωραία εικόνα και οι κατάλληλοι φίλοι. Ήταν κάτι παραπάνω από αυτά: το πρότυπο του επιτυχημένου στις μέρες μας.


Μία ….φρέσκια φωνή της σοσιαλδημοκρατίας, όπως είπε ο κ. Πέτσας. Αν αναζητούσαν ένα πρόσωπο για να διαφημίσουν την “Μαξίμου Α.Ε.” -όπως αναζητούν πρόσωπο για την Marianne της Γαλλικής Δημοκρατίας-, το ιδανικό θα ήταν η Εύα Καïλή.

Η εγγονή που θρηνούσε στα ΜΜΕ τον ….σφαγιασθέντα υπό των κομμουνιστών παππού της, ασχέτως αν ο μακαρίτης πήγε από αυτή την αιτία ή από φυσικά αίτια. Οι μένουμε-Ευρώπη είχαν βρει στο πρόσωπο της Καïλή έναν έξοχο εκπρόσωπό τους, ενσαρκωτή των ιδανικών τους. Ο κ. Μπαμπινιώτης είχε εκθειάσει τον αγώνα της για την Μακεδονία, σε αντίθεση μ’ εμάς τους προδότες που νομίζαμε ότι ενισχύουμε την θέση της πατρίδας και αφαιρούμε την δυνατότητα της αναθεωρητικής ελίτ της Τουρκίας να μας πιέζει και από Βορράν.


Για μία τόσο τυχερή -μέχρι προχθές- γυναίκα, ένας διακεκριμένος συγγραφέας και εκπρόσωπος των μένουμε-Ευρώπη (μιάς και οι άλλοι είμαστε για Αφρική μεριά) διερωτήθηκε: «Είσαι νέα, όμορφη και πλούσια και έχεις το θράσσος να χρηματίζεσαι;» Φεύ όμως!

Ο Publilius Syrus διαπιστώνει: «Η τύχη είναι γυαλί: εκεί που λάμπει, θρυμματίζεται.»  Όσο  για το σύστημα Μητσοτάκη, που ήταν έτοιμο να την εντάξει στους κόλπους του, τώρα δίνει την εντολή να την κατασπαράξουν όσο πιο θεαματικά γίνεται, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τον ίδιον και τις υποκλοπές. Προφανώς ο ίδιος πιστεύει ότι η δική του τύχη θα είναι αιώνια.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια