Η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στις τελευταίες γιορτές της κυβέρνησης της Ν.Δ.

 


 

Ίλιγγο προκαλούν τα αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα είδη, και μάλιστα τις γιορτινές αυτές ημέρες το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο.

Οι πολίτες παρακολουθούν με τρόμο τα άλματα των τιμών και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αναγκάζονται μάλιστα να περικόπτουν διαρκώς αγορές αγαθών ακόμη και αναγκαίων, έτσι ώστε ακόμη και ο όρος «γιορτινό τραπέζι» να ηχεί σαν ανάμνηση.

Ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατάσταση στη χώρα μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις, η κερδοσκοπία στην ενέργεια, στις αγορές, σε ευρύτατο φάσμα αγαθών ακόμη και βασικών, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της και της απόλυτης άρνησής  της να την αντιμετωπίσει.

 Με αμιγώς επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» ή το περίφημο «food pass» είναι προφανές ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Η κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή οφείλει να πράξει τα αυτονόητα και  να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Στη δήθεν ανησυχία της για το πώς θα βρεθεί το αντιστάθμισμα, της απαντάμε ότι ξέρει πολύ καλά πού: Ας ψάξει στις λίστες Πέτσα, στα υπερκέρδη παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, στη δήθεν φορολόγηση των διυλιστηρίων, στα γαλάζια «golden boys», στο τρελό πάρτι των απευθείας αναθέσεων.

Σε λίγους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Όμως οι πληγές που έχει ανοίξει σε κοινωνία και οικονομία είναι βαθύτατες. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της.

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Σχόλια