Ιστορικό Συνέδριο Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου

 


Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” με την ευκαιρία συμπλήρωσης 47 χρόνων από την ίδρυσή του (14.11.1976), αποφάσισε να διοργανώσει διήμερο ιστορικό συνέδριο.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι: η Χρυσοβίτσα στην πορεία των αιώνων με θέματα των ιστορία, την παράδοση, την λαογραφία, τα πρόσωπα και τα μνημεία της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Αυγούστου 2023, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου. 
Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις εισηγήσεις κλπ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Κορόντων, θα ανακοινωθεί αργότερα. 
Η διεξαγωγή και η διενέργεια του συνεδρίου διέπεται από ειδικό κανονισμό, ο οποίος βρίσκεται διαθέσιμος στην ιστοσελίδα
xrysobitsa.wordpress.com.
Όσοι ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις, μπορούν να αποστείλουν επιστολή συμμετοχής στο email του συνεδρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023 καθώς και περίληψη της εισήγησής τους, η οποία να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις. Επί της εισήγησης θα αποφανθεί η επιστημονική ομάδα του Συνεδρίου. 
Οι εισηγητές θα αποστείλουν δύο έγγραφα, ένα με τα στοιχεία τους και ένα με την περίληψη της εισήγησής τους.
Οι εισηγητές θα ενημερωθούν το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου για την αποδοχή ή όχι της εισήγησής τους.
 Όσες εισηγήσεις γίνουν δεκτές θα πρέπει να αποσταλούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 και θα κατατεθούν σε έντυπη μορφή πριν την έναρξη του Συνεδρίου στην Οργανωτική επιτροπή. 
Στους εισηγητές, καθώς και στους συνέδρους θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συγκροτήθηκε από τα εξής μέλη: Αλέξανδρος Σάββας, Γερασιμούλα Ταπραντζή-Τσέτσου, Μαρία Τσόμπου, Χρήστος Σάββας, Γεράσιμος Ανδρέα Ζορμπάς, Επαμεινώνδας Παπαζώης και Γεράσιμος Χασιώτης
Η επιστημονική ομάδα του Συνεδρίου αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Σάββα, Καλλιρρόη Γεωργούλα και Ταξιάρχη Σάββα

Χορηγός του Συνεδρίου θα είναι ο Απόστολος Νικ. Πανταζής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι σύνεδροι και οι εισηγητές μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6974022233 (κ. Αλεξ. Σάββα) και στα email: synedriochrysovitsasxiromerou@gmail.com και alexsavvas@hotmail.com.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ταξιάρχης Σάββας, Σπύρος Ράπτης, Καλλιρρόη Γεωργούλα, Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς, Μαρία Χαντζή, Αλέξανδρος Σάββας και Κώστας Κοντής.

Σχόλια