Ανακοίνωση νέου Συνδυασμού εν όψη δημοτικών εκλογών στα μέσα Ιανουαρίου !!!!

 Νέα δυναμική στις Δημοτικές εκλογικές διαδικασίες επέφερε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δικηγόρου κ. Δημήτρη Μπόνη για το αξίωμα του Δημάρχου Ξηρομέρου......

 ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ….. | Δραγαμέστο Νέα

Και τούτο γιατί πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι πρόκειται για υποψηφιότητα που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις όχι μόνο να αλλάξει, αλλά να ανατρέψει το σκηνικό στο Δήμο Ξηρομέρου, εξασφαλίζοντας μια νέα Δημοτική Αρχή, έναν νέο Δήμαρχο που θα πλαισιώνεται από νέους και παλαιούς αλλά άφθαρτους συμβούλους και συνεργάτες.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπόνη προκάλεσε ‘’ταραχή’’ στην τοπική κοινωνία και πολλοί ήσαν αυτοί που τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ, ενώ, εξίσου πολλοί, ήταν και εκείνοι, που αντιτάχθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και , ιδίως, με ποικιλόμορφα σχόλια, κατά της υποψηφιότητας.

Απ ότι μαθαίνω ο κ. Μπόνης ήταν ενθουσιασμένος από την αποδοχή της υποψηφιότητάς του και έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα συμπόρευσης και συμπαράστασης από πολλούς πολίτες, κυρίως Αστακιώτες αλλά και κατοίκους των χωριών του Ξηρομέρου, που νοιώθουν ως φτωχοί συγγενείς, με την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί ήσαν εκείνοι , που ασκούσαν, μέχρι την τελευταία στιγμή, κάθε πίεση στον κ. Μπόνη να μη θέσει υποψηφιότητα και να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη, θέτοντας τις βάσεις για την διεκδίκηση της Δημαρχίας την επόμενη πενταετία. 
Προφανώς, οι πιέσεις και οι παροτρύνσεις δεν βρήκαν κατάλληλο έδαφος, οπότε τα υπόλοιπα θα κριθούν στην εκλογική αρένα.

Και, βέβαια, όσοι βρήκαν την ευκαιρία να μου επιτεθούν για την δημοσιοποίηση της πληροφορίας σχετικά με την υποψηφιότητα Μπόνη- χαρακτηρίζοντάς με αναξιόπιστο και δημιουργό fake news-πήραν την απάντηση, χωρίς, ωστόσο, να έχουν την ντομπροσύνη να ζητήσουν συγγνώμη για τις ανοησίες τους και την προσπάθεια απαξίωσης μου……

Και νέος Συνδυασμός ;

Δεν ξέρω αν και πόσο ανησυχούν στην πλειοψηφούσα Δημοτική παράταξη από τις νέες εξελίξεις, αν και πληροφορίες λένε, πως, αν μη τι άλλο, υπάρχει έντονος προβληματισμός και εκεί που θεωρούσαν δεδομένη την εκλογή Τριανταφυλλάκη από τον πρώτο γύρο, τώρα αυτή η προοπτική απομακρύνεται, καθότι η συγκέντρωση του 43% συν μία ψήφος, που απαιτούνται για την εκλογή από τον πρώτο γύρο, όχι μόνο απομακρύνεται αλλά φαντάζει αδύνατη. Πόσο μάλλον, που είναι στα σκαριά η δημιουργία νέου Συνδυασμού με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμμετοχή πολιτών και προσωπικοτήτων από όλο το πολιτικό φάσμα.

Σύμφωνα με πηγές, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, η ανακοίνωση του Συνδυασμού θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Ήδη, υπάρχει μια συμπαγής ομάδα περίπου 50 ατόμων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την ηγεσία στον υπό εκκόλαψη Συνδυασμό φαίνεται να υπάρχει από τον κ. Τζαχρήστα, τον κ. Κ. Γεωργούλα, ενδεχομένως και τον κ. Ν. Ζιώγα. 
Ακούγονται και άλλα ονόματα, αλλά , προς το παρόν, επισήμως, δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο.

Εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες αυτές, αισίως θα έχουμε πέντε Συνδυασμούς, που θα διεκδικήσουν την Δημαρχία τον Οκτώβρη του 2023. Σε μία τέτοια περίπτωση, η εκλογή από τον πρώτο γύρο θα πρέπει να θεωρείται άπιαστο όνειρο, για όσους έχουν επενδύσει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Βέβαια, στην πολιτική, ποτέ μη λες ποτέ, καθώς τα πάντα μπορεί να συμβούν. Ακόμη και τα πιο απίθανα πράγματα….

Τραπεζώματα….. Αγίου Νικολάου

Φρέσκια- ζωντανή σας λέω- τσιπούρα Ιχθυοτροφείου περιελάμβανε το γεύμα, που παραχώρησε η Λιμενάρχης Μεσολογγίου κ. Σκανδάλου στους επίσημους, που παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Νικολάου, στον Αστακό. Στην ταβέρνα του Γιαννούτσου , περί τα 25 άτομα απήλαυσαν τις ολόφρεσκες Τσιπούρες, που συνοδεύονταν από τα Ανάλογα ποτά. Κάποιες κακές γλώσσες λένε πως οι τσιπούρες ήταν προσφορά του ιχθυοπαραγωγού κ. Ιωαν. Κουρκουμέλη και τα ποτά κέρασμα της κ. Λιμενάρχου. Το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, για το τι λένε οι κακές γλώσσες, δεν το βάζω….. Πάντως, παρών στο γιορταστικό γεύμα και ο ίδιος ο Ιχθυοπαραγωγός.

Και για την ιστορία, παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, μετά συζύγου, η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ταπραντζή μετά συζύγου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γαλούνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ντίνος μετά συζύγου, ο πρώην υπουργός κ. Λιβανός, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας, η Πρόεδρος Αστακού κ. Γριτσίπη, εκπρόσωποι Αστυνομικών , Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών της περιοχής , οι ιερείς κύριοι Τέγας και Δαυίδ κ.α.

Τιμή για τους Μαχαιριώτες η παρουσία στις εκδηλώσεις των συγχωριανών μας, του Υποδιοικητή Αστυνομίας Ξηρομέρου κ. Τάκη Αγγέλη και του Προϊσταμένου του Λιμεναρχείου Αστακού κ. Μπάμπη Παπαχαραλάμπους.

Ο Άγιος Νικόλαος, Μεγάλη η χάρη του, κατάφερε να τους φέρει όλους μαζί, συνδαιτυμόνες στο εορταστικό Τραπέζι.

Και του Χρόνου, με υγεία για όλους επώνυμους και ανώνυμους.

Δημοψήφισμα για την ΠΟΑΥ ;

Ναι, μπορεί να γίνει άτυπο, από την Επιτροπή Αγώνα και με την συνδρομή του Δήμου. Το Δημοψήφισμα δεν θα είναι δεσμευτικό. Δεν μπορεί να είναι αλλά η απόφαση της Τοπικής Κοινωνίας δεν μπορεί να αγνοηθεί από Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, ΣτΕ και ενδεχομένως Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, έγινε ένα αντίστοιχο Δημοψήφισμα για τοπικό σοβαρό θέμα (μετεγκατάσταση του χωριού ) στην Κοινότητα Ακρινή Κοζάνης, που έχει περίπου 700 μόνιμους κάτοικους. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ του αιτήματος της Τοπικής Κοινωνίας να μετεγκατασταθεί το χωριό, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα μόλυνσης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το σημαντικό είναι ότι η εκεί Επιτροπή αγώνα, με τη συνδρομή του Δήμου, κατάφερε να δικαιωθεί και στο ΣτΕ, όπου είχε προσφύγει. Να σημειωθεί ότι το κόστος μετεγκατάστασης έχει προϋπολογιστεί στα περίπου 150 εκατ. ευρώ, που θα κληθούν να καταβάλλουν το κράτος και η ΔΕΗ.

Περισσότερα, όμως για το θέμα αυτό, σε επόμενο δημοσίευμα.

Σχόλια

 1. Το πολιτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
  και για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει προοδευτικές πολιτικές θέσεις και οι οποίες πολιτικές θέσεις εκφράζονται και για τον δήμο μας, θεσμικά μέσα απο την Ο.Μ. Ξηρομέρου και σύμφωνα με το Καταστατικό του πολιτικού μας κόμματος.
  Επομένως τυχόν άλλες απόψεις που διατυπώνονται είναι απλά δημοσιεύματα.
  Ευχαριστώ !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΔΑ: 6ΤΩΑΩΚΖ-79Ν - ΑΠΟΦΑΣΗ 182/2022 ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙ "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. "

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου