Μήνυμα Δημάρχου Ξηρομέρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 

pagkosmia imera gia atoma me anapiria giannis triantafillakis 2122022 
Ημερομηνία 2.12.2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Η αυριανή ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), που καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Μεγάλο ζητούμενο σήμερα στη καθημερινότητα και στη ποιότητα ζωής μας, είναι η ένταξη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με όρους Δικαιοσύνης, απόλυτης ισότητας, ίσων ευκαιριών και χωρίς διακρίσεις.
Ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών. Έτσι μεριμνούμε για στοχευμένες παρεμβάσεις διευκόλυνσης των μετακινήσεων των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ.
Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη τον Μάρτιο του 2020 στο Φιλόδημος ΙΙ, με προϋπολογισμό 87.420 €, για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες.
Είχαμε τοποθέτηση ειδικής ράμπας seatrac από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην παραλία του Αστακού για τρεις καλοκαιρινές σαιζόν, με την στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητα τους.
Η ανάπλαση της Α' φάσης που ολοκληρώθηκε στον Αστακό, δημιούργησε μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια με προσβάσεις για ΑΜΕΑ.
Η ένταξη που καταφέραμε, της Β' φάσης της ανάπλασης του Αστακού, προϋπολογισμού 1.180.966,86 € κινείται και αυτή στην ίδια κατεύθυνση. Έχει δημοπρατηθεί και σύντομα θα υλοποιηθεί και ένας νέος Αστακός δημιουργείται.
Η νέα πλατεία του Μύτικα προϋπολογισμού 344.902,95 €, που σύντομα ολοκληρώνεται, έχει πρόνοιες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Επίσης  υποβάλλαμε στο Αντώνης Τρίτσης, στην πρόσκληση ΑΤ10, πρόταση για συντήρηση - αναβάθμιση σχολικών μονάδων και παρεμβάσεις προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε παραλίες κολύμβησης προϋπολογισμού 387.373,57 €.
Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το Δήμο μας, με προβλέψεις και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των συνανθρώπων μας με Ειδικές Ανάγκες.
Σαν Δήμος Ξηρομέρου, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς την κατεύθυνση ισότιμης συμμετοχής και ένταξης των ατόμων με αναπηρία, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Σχόλια

 1. Η σωστη οικονομική πολιτική που ακολουθησε η δημοτική αρχή του δήμου μας, είχε και αδιαμφισβήτητο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα,
  αφού αποπληρώθηκαν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών έως και την 1/9/2019 που ανέλαβε η νυν δημοτική αρχη και κατόπιν της ευρύτατης ετυμηγορίας των δημοτών του δήμου μας.
  Και λόγω του θετικού αποτελέσματος-με πλεόνασμα στα οικονομικά του δήμου μας, επέτρεψε στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου μας , να εισηγηθούν και όπως έγινε, στον προϋπολογισμό του τρέχοντος οικονομικου ετους 2022, να διατεθουν ποσά για την κάλυψη της συγκυριακης αύξησης του ενεργειακού κόστους σε δημοτικές υπηρεσίες του δήμου μας.
  Επομένως εάν δεν υπήρχε το ενεργειακό θέμα, θα μπορούσε ο δήμος μας, να διαθέσει περισσότερες δαπάνες για πολιτκές κοινωνικού χαρακτήρα.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
  του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου