Ο Δήμος Ξηρομέρου δηλαδή πλήρωσε για να συμμετάσχει στα Best City Awards και να πάρει ένα βραβείο.

 

Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε” - από την Δέσποινα Παπαδοπούλου στα Best City Awards


Πριν από μερικές μόνο μέρες έγραψα εδώ, στο dragamesto.gr ένα κείμενο στο οποίο –μεταξύ άλλων– αναφέρθηκα στη ματαιοδοξία του φαίνεσθαι από την οποία πάσχουν τοπικοί άρχοντες ή και υποψήφιοι άρχοντες. 
Είχα γράψει πως στέκονται στις φανφάρες, στα μετάλλια, στις πλακέτες, τις τελετές, επενδύοντας σε αυτά την εκλογή ή την επανεκλογή τους κι όχι στα ουσιαστικά που χρειάζεται ο τόπος. Η επιβεβαίωση δεν άργησε. 
Σήμερα διαβάζω στα τοπικού ενδιαφέροντος blogs μια θριαμβευτική περίπου ανακοίνωση του δημάρχου ο οποίος συγκεκριμένα γράφει μεταξύ άλλων: “Δεν μείναμε στα λόγια… κάνουμε πράξεις!!! Εξωστρέφεια!!!! Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει και στα Best City Awards.” Προσέξτε τα 7 θαυμαστικά στο σύνολο 15 λέξεων.


Τι είναι λοιπόν αυτά τα περίφημα Best City Awards; 
Τα συγκεκριμένα “βραβεία” διοργανώνονται από την (ιδιωτική) εταιρεία Boussias Communications η οποία έχει βραβεία για τα πάντα. 
Αυτή τη “μηχανή” έχει στήσει και πολύ καλά κάνει. 
Κερδίζει από την ματαιοδοξία των ανθρώπων. 
Από την “καλύτερη” δικηγορική εταιρεία της χρονιάς, μέχρι το “καλύτερο” σουβλατζίδικο, υπάρχει ένα βραβείο που το περιμένει στην Boussias Communications. 
Καθ’ υπερβολή αναφέρω το σουβλατζίδικο για να καταλάβετε το εύρος, αλλά πρέπει υπάρχουν ίσως και εκατό διαφορετικά βραβεία.


Πως βγάζει χρήματα η συγκεκριμένη εταιρεία και πως χρηματοδοτεί τις κιτς τελετές απονομής που κάνει και την προβολή των βραβείων της; 
Μα φυσικά από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι πληρώνουν για να πάρουν βραβείο. Καλά διαβάσατε, ναι. Πληρώνουν για να πάρουν βραβείο. 
Ο Δήμος Ξηρομέρου δηλαδή πλήρωσε για να συμμετάσχει στα Best City Awards και να πάρει ένα βραβείο. 
Γιατί όλοι όσοι συμμετέχουν παίρνουν. 
Η καλή εταιρεία φροντίζει να πάρουν όλοι κάτι, αφού έχουν δώσει τα λεφτά τους οι άνθρωποι. Έτσι ακριβώς όπως το είπε η γυναίκα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, η Δέσποινα, περιγράφοντας σε μια εκπομπή του Παπαχελά την διαβεβαίωση του καθήμενου δίπλα της στην εξέδρα Παττακού, για την έκβαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα: “μην ανησυχείς, το πληρώσαμε και θα το πάρουμε”. Είναι σκόπιμα τόσες πολλές οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες του διαγωνισμού που παίρνουν όλοι μα όλοι βραβείο και να είστε σίγουροι πως θα πάρει κι ο δήμος Ξηρομέρου στην υποκατηγορία “καλύτερο μάζεμα φύλλων με φυσερό“ για παράδειγμα. Κάτι θα βρεθεί τελοσπάντων.


Ένα βραβείο βέβαια που δεν έχει καμιά απολύτως αξία, καμιά απολύτως αναγνώριση πουθενά και καμιά εγκυρότητα. Είναι συνήθως ένα κομμάτι πλεξιγκλάς το οποίο μπορεί να το τοποθετήσει με επιμέλεια ο δήμαρχος σε εμφανή θέση στο γραφείο του ή να φωτογραφηθεί μαζί του σε κάποιο προεκλογικό φυλλάδιο. Τα περί κριτικής επιτροπής είναι βεβαίως αστεία. Συνήθως τοποθετούν ως δήθεν κριτές κάποιους σελέμπριτις, κάποιους “αστέρες” του κάθε κλάδου, προκειμένου να προσδώσουν γκλάμουρ στα βραβεία. Αυτό ορίζεται λοιπόν ως “εξωστρέφεια“ στο Ξηρόμερο σήμερα. Άλλα λόγια περισσεύουν.


Δραγαμεστινός
https://www.dragamesto.gr/2023/01/best-city-awards.html

Σχόλια