ΑΔΕΔΥ: «Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου»

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» το οποίο με ανακοίνωσή του περιγράφει με τα μελανότερα σημεία τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:


«Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου με τους εργαζόμενους να κρούουν με όλο και περισσότερη ένταση τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές.

Μόνο ντροπή αποτελεί η συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση των Νοσοκομείων  Μεσολογγίου, όπως και Αγρίνιου που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης που το έχει βάλει σε εφαρμογή εδώ και χρόνια για την υπονόμευση και διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, κάνοντάς την εμπόρευμα, χαρίζοντάς την στους ιδιώτες και στήνοντας χορό δισεκατομμυρίων πάνω στον πόνο του λαού.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Αιτ/νίας, τους δημάρχους και τους φορείς να στηρίξουν το Σωματείο Εργαζομένων και όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση για την οργάνωση κινητοποιήσεων για την διάσωση του Νοσοκομείου.

Προσκαλούμε τους συμπολίτες  μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις  του Σωματείου που θα γίνουν  και να δηλώσουν  με κάθε τρόπο ότι απαιτούμε:   Νοσοκομεία στελεχωμένα με υποδομές για το Νομό μας, τα οποία θα προσφέρουν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ γιατί η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει».

Σχόλια