Η Κατούνα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο (φωτο)

 katouna agios athanasios (9)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος ο πολιούχος της Κατούνας Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πανοσ. Αρχιμ. π Μακαρίου Αντωνοπούλου τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής αλλά και τη παρουσία των τοπικών αρχών και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού.

Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη αρχιερατικού επιτρόπου Αγρινίου τη συμμετοχή του αρχιερατικού επιτρόπου Κατούνης και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κελεπούρη και άλλων ιερέων όπως π. Χρήστου Βέττα Βόνιτσας, Παλαίρου π. Κωνσταντίνου Γατσούλη, Κωνωπίνας π. Δημητρίου Χαμαλέτσου, και π. Πάνου Αναστασίου και πολλών άλλων ιερέων της περιοχής.

katouna agios athanasios (13)

Παρέστησαν ο Διοικητής Α.Τ. Κατούνας κ. Δημήτριος Κόκιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Σώζος Βασίλης, ο πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιος Αποστολάκης, ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Ακτίου Βόνιτσας κ. Αθανάσιος Κασόλας, ο Αντιδήμαρχος Προδρομίτης Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βίτσας Δημήτριος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στούπας Θεόδωρος, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης και Καραμάνης Θωμάς, ο πρόεδρος της Βόνιτσας κ. Χρήστος Χασακής και ο τοπικός σύμβουλος Παλαίρου κ. Δημήτρης Στάχτιαρης, και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τομαράς Σπύρος.

Μετα τη θεία λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Αθανασίου στην κεντρική οδό της Κατούνας.

katouna agios athanasios (1)

katouna agios athanasios (2)

katouna agios athanasios (3)

katouna agios athanasios (4)

katouna agios athanasios (5)

katouna agios athanasios (6)

katouna agios athanasios (7)

katouna agios athanasios (8)

katouna agios athanasios (9)

katouna agios athanasios (10)

katouna agios athanasios (11)

katouna agios athanasios (12)

katouna agios athanasios (13)

katouna agios athanasios (14)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ-katounanews.gr

Σχόλια