Γυναικοκτονία στη Νίκαια: «Μεθούσε, τη χτυπούσε και καλούσε το ασθενοφόρο»

Σύμφωνα με τους γείτονες του ζευγαριού ο 50χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας στη Νίκαια έκανε κατάχρηση αλκοόλ και περιγράφουν περιστατικά ενδοικογενειακής βίας και παρέμβαση της Αστυνομίας

Μαρτυρίες που προκαλούν σοκ για την εως τώρα βίαιη δράση του 50χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της νέας γυναικοκτονίας στη Νίκαια.

Γείτονες του ζευγαριού περιγράφουν περιστατικά ενδοικογενειακής βίας και παρέμβαση της Αστυνομίας καθώς εκτός από ψυχικά προβλήματα ο δράστης έκανε και κατάχρηση αλκοόλ. «Μέθαγε, την χτύπαγε, μετά καλούσε ασθενοφόρο, μετά την ξαναχτύπαγε», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της Νίκαιας στην ΕΡΤ καταδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα όσα συνέβαιναν μέχρι που την Κυριακή είχαμε την τραγική κατάληξη.

 Γείτονες περιγράφουν συστηματική κακοποίηση του θύματος από τον δράστη ο οποίος είχε συλληφθεί το 2017 και 2019 για ενδοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί τον έπαιρναν ακόμα και για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα, αφού τον έβρισκαν στο δρόμο σε κατάθεση μέθης χωρίς να μπορεί να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης. Ο 50χρονος στο παρελθόν και μάλιστα πρόσφατα (Μάιο 2022) είχε νοσηλευτεί στο Δαφνί.

Αναζητούν το ανήλικο παιδί του ζευγαριού

Το ζευγάρι είχε ένα ανήλικο κορίτσι, που δεν ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν εκεί σε άλλα επεισόδια βίας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως άγνωστη παραμένει η μέχρι στιγμής τοποθεσία της ανήλικης, ενώ άνδρας στην κάμερα του ΣΚΑΪ δήλωσε πως το κορίτσι ενδέχεται να βρίσκεται στη Σαλαμίνα, μαζί με τη γιαγιά της τον τελευταίο ένα χρόνο προκειμένου να μη βλέπει όλες αυτές τις καταστάσεις.

Κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία

Ο 50χρονος στις 05:20 τα ξημερώματα κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας: «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου». Κατά την προσαγωγή του ο 50χρονος έπαθε επιληπτική κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν. Η 54χρονη βρέθηκε νεκρή στον καναπέ του διαμερίσματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ιατροδικαστής κατά την αυτοψία διαπίστωσε πως το πιθανότερο σενάριο για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, είναι ο στραγγαλισμός.

Σχόλια