Απόστολος Νικ . Πανταζής : Σαφώς είμαι υπέρ του επιχειρείν και υπέρ των ιχθυοκαλλιεργειών ,όχι όμως των κάθε είδους αυθαιρεσιών και της άναρχης ανάπτυξης αυτών .

                                                  


 Υπόθεση ΠΟΑΥ…


Δυστυχώς υπεγράφη  το Προεδρικό διάταγμα που νομιμοποιεί και επιτρέπει την εγκατάσταση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στις Εχινάδες νήσους και στην ακτογραμμή Αστακού Μύτικα. 


Σαφώς είμαι υπέρ του επιχειρείν και υπέρ των ιχθυοκαλλιεργειών ,όχι  όμως των κάθε είδους αυθαιρεσιών και της άναρχης ανάπτυξης αυτών . Η  ελευθερία του επιχειρείν οφείλει να έχει όρια και να σταματάει εκεί που προσβάλλεται η φύση η κοινωνία καθώς η ελευθερία και το δίκαιο των πολιτών. 


Αφού μελέτησα τη επικαιροποιημενη ΠΟΑΥ έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  εκφράζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την πλήρη αντίθεση μου στη συγκεκριμένη ΠΟΑΥ και ιδιαίτερα  στην εγκατάσταση νέων μονάδων στην ακτογραμμή Αστακού Μύτικα 


Θεωρώ ότι η Δημοτική αρχή δε χειρίστηκε το θέμα με το τρόπο που θα έπρεπε, δεν έπεισε τους δημότες του Ξηρομέρου για την ορθότητα και το δίκαιο του αγώνα ,δεν τους έκανε κοινωνούς της προσπάθειας για μια ΠΟΑΥ ορθολογική που θα συνέβαλε στην ισότιμη ανάπτυξη του τόπου μας.


 Η Δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ΗΓΗΘΕΙ  και να πείσει ούτε τους Δημότες ούτε τους αρμόδιους φορείς  καθώς διαρκώς συρόταν  και παλινδρομούσε ανάμεσα στις επιλογές κάποιων σκληροπυρηνικών συνεργατών της  και στην εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων και όχι μόνο .


Πρόσφατα παράδειγμα η παραίτηση του Δημάρχου από την Επιτροπή Αγώνα 


Αυτή όμως τη ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή που η  μεροληψία και   η ανικανότητα της δημοτικής αρχής  μας οδήγησε στα  γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα , οφείλουμε και οφείλω προσωπικά να   αφήσουμε  στο παρελθόν ότι μας χωρίζει  καθώς  το συμφέρον του τόπου μας επιβάλλει  να υπάρξει συναίνεση, σύμπραξη  και συνεργασία από όλους 


Καλώ την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε μια συνάντηση με όλους τους φορείς του Δήμου  προκειμένου να συζητήσουν και να επανακαθαρίσουν από κοινού την από εδώ και πέρα στάση του Δήμου  έναντι της θεσμοθετημένης πλέον ΠΟΑΥ  


Καλώ την Δημοτική Αρχή να επαναφέρει προς συζήτηση και   επικαιροποιηση δράσεων και αποφάσεων το θέμα  της ΠΟΑΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο 


Προσωπικά προτίθεμαι δε να αναλάβω το εξ ολοκλήρου το κόστος προσφυγής έως τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και προτείνω να  συμβάλει  στην υπόθεση το δικηγορικό γραφείο με διεθνείς επιτυχίες «Χιωτέλης» Chiotelis&co” 


CHIOTELIS & CO – A boutique Law Firm

chiotelisandco.gr

cropped-fav1-1-180x180.pngΑπόστολος Ν Πανταζής

Σχόλια