Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου: «Είμαστε εθελοντές, μην τα βάζετε μαζί μας»

 filozoiki

Διευκρινήσεις σχετικά με τον σκοπό της στην πόλη επιχειρεί να δώσει η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου.

Η ανακοίνωση ουσιαστικά επαναλαμβάνει μια αναγκαία διευκρίνηση: ότι πρόκειται για εθελοντική οργάνωση, με συγκεκριμένη δράση, τονίζοντας πως είναι άδικο μια χούφτα εθελοντές να κατηγορούνται για πράγματα για τα οποία άλλοι είναι αρμόδιοι.


Η ανακοίνωση:

«Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου θέλει να δώσει μέσω του τύπου κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με τον σκοπό της στην πόλη και τι μπορεί να προσφέρει.

Η Φιλοζωική απαρτίζεται από εθελοντές και δεν ανήκουν σε κανένα φορέα.

Δεν είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ούτε μπορούν να κάνουν περισυλλογές παρά μόνο να βοηθήσουν όπως κάνουν σε κάποια περιστατικά τραυματισμών να βοηθήσουν σε υιοθεσίες και να φροντίσουν για την ευζωία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων με νόμιμες ενέργειες. Δυστυχώς ο χώρος που φιλοξενούμε δεν είναι δικός μας κάποτε πρέπει να τον παραδώσουμε στον άνθρωπο που με αγάπη μας τον παραχώρησε. Έχουμε πρόστιμα Δικαστήρια και καταγγελίες για αυτόν.

Τα σπίτια μας είναι γεμάτα τα χρήματα που χρωστάμε σε κτηνίατρους, τροφές, φάρμακα αμέτρητα, βοήθεια από όλους αυτούς που απαιτούν, απειλούν μας προσβάλουν μηδενική. Πως λοιπόν περιμένουν όλοι από μια χούφτα εθελοντές που πληρώνουν από την τσέπη τους δίνουν την υγεία και την ζωή τους να κάνουν αυτο που δεν είναι αρμόδιοι;

Ξέρει κάνεις πριν κατηγορήσει την Φιλοζωική και ζητάει ευθύνες ποιος είναι από τον νομο; Δεν υπάρχουν πια χώροι για φιλοξενίες αλλά θα φροντίσουμε να μην αφήσουμε αδέσποτο χωρις τροφή φάρμακα περίθαλψη αλλά με την βοήθεια όλων…

Μη τα βάζετε με εθελοντές είναι άδικο γιατί υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά ξέρουν τον αγώνα μας 12 χρόνια και μας εκτιμούν και μας σέβονται».

Σχόλια