Βόνιτσα: Η παρουσία Σώζου στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ και οι «εκ παραδρομής» αποκλεισμοί

 sozos1

Δυο περιστατικά ήταν εκείνα που προκάλεσαν το ενδιαφέρον στην κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Βόνιτσα, όπου και έγινε η κοπή βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης, παρουσία του Αρτινού υφυπουργού Γιώργου Στύλιου και πολλά βουλευτών, πολιτευτών, υποψηφίων κλπ.

Το πρώτο σχετίζεται με την παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Σώζου στην εκδήλωση. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη που στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να φανεί υπερβατικός με την κίνηση του αυτή και να αναδείξει προφανώς το ανεξάρτητο της κίνησης του, όπερ και συμπεραίνεται πως θα παραστεί σε εκδηλώσεις και των άλλων κομμάτων.

Η αλήθεια όμως είναι πως η κίνησή του αυτή «ξένισε» πολλούς στον χώρο της κεντροαριστεράς. Αυτοδιοικητικοί σημειώνουν πως ο υποψήφιος δήμαρχος μάλλον θα έπρεπε να κρατήσει διακριτικές αποστάσεις από τα κόμματα και να «υποστηρίξει» την ανεξαρτησία του με δυνατές υποψηφιότητες απ’όλους τους χώρους, από το να τρέχει σε κοπές πίτας…

Ένα δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με την μάλλον επιλεκτική πρόσκληση στελεχών στη εκδήλωση και τον αποκλεισμό κάποιων άλλων. Για παράδειγμα η μη πρόσκληση της Αφροδίτης Μπουμπούλη, ήταν κάτι που ενόχλησε σφόδρα την ίδια, με την κομματική οργάνωση της Βόνιτσας να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ζητώντας εκ των υστέρων συγγνώμη «εάν εκ παραδρομής δεν προσκλήθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση όλοι όσοι θα θέλαμε…». Η οργάνωση προφανώς προτίμησε να καλέσει τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Κασόλα και όχι την κ. Μπουμπούλη, εικάζεται, εξαιτίας της έντασης που σοβεί μεταξύ τους εδώ και χρόνια, μετά απο το σοβαρό επεισόδιο του 2012 που όμως, είχε μια δικαστική συνέχεια που ουσιαστικά έληξε μόλις πριν λίγους μήνες. Πιθανώς δεν θα ήθελε να βρίσκονται και οι δυο στην ίδια αίθουσα.

Η ίδια η κ. Μπουμπούλη με ανάρτησή της άφησε σαφή υπονοούμενα πως όλα αυτά γίνονται για να ευνοηθεί ένας και μόνο υποψήφιος και κανείς άλλος… Σε κάθε περίπτωση, το να μην καλείται υποψήφια βουλευτής του 2019 που μάλιστα προέρχεται από τον συγκεκριμένο δήμο και στη συνέχεια να γίνεται λόγος για λάθη «εκ παραδρομής», είναι τουλάχιστον ατυχές…

Σχόλια