Δημοσκόπηση: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μειωμένη είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, βρίσκεται στις 6,9 μονάδες, όταν στην προηγούμενη έρευνα η διαφορά ήταν στο 7,3%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 3,2% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη μένουν εκτός Βουλής, συγκεντρώνοντας μόλις 2,6%.

Άλλο κόμμα λέει το 4,9% ενώ «δεν ξέρω/δεν απαντώ» επέλεξε το 13,5% των ερωτηθέντων.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, η οικονομία κρίνει την κάλπη

Στο ερώτημα για το καταλληλότερο πρόσωπο που θα πρέπει να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις επιλογές των πολιτών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 32%, με την επιλογή «κανένας» να έρχεται δεύτερη με ποσοστό 23%.

Ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ μόλις 7% συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco υπογράμμισαν ότι βασικό ρόλο στην απόφασή τους για την κάλπη θα παίξει η πορεία της οικονομίας.

 Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση για το ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή κόμματος στις εκλογές οι απαντήσεις ήταν οι ακόλουθες:

28% οικονομία
24% στήριξη οικονομίας
13% να μην έχει σχέση με διαφθορά
11% εθνικά θέματα
9% ιδεολογία
7% αρχηγός
2% υποψήφιοι βουλευτές
1% άλλο
5% δξ/δα

in.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου