Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα

 11 dromos ag nikolaos lefkada

Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρ΄πιου στη διασταύρωση της Ε.Ο. Βόνιτσας-Λευκάδας με τον κόμβο Πλαγιάς, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο Νίκος Μωραΐτης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους Λευκάδας και Ακτίου-Βόνιτσας, Βαγγέλης Βερροιώτης, Αλέξανδρος Βερροιώτης και Νώντας Μωραΐτης.


12 dromos ag nikolaos lefkada

Τα εργατικά σωματεία διαμαρτύρονται για τις 6ωρες διακοπές (09:30-12:30 και 15:30-18:30) της κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9-1-23 μέχρι τις 28-2-23, στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αγ. Νικόλαος- Λευκάδα, σημειώνοντας τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς τη Λευκάδα.

Ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της κυβέρνησης και να υλοποιήσει η εταιρία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων κατά την διάρκεια των εργασιών.


Όπως επισημαίνουν, η εναλλακτική διαδρομή που προτείνεται είναι πολύ μεγαλύτερη με το κόστος της μετακίνησης να επιβαρύνει τους εργαζόμενους, ενώ δεν εξασφαλίζει σε καμιά περίπτωση την ασφάλεια των μετακινήσεων, ούτε επιτρέπει την κίνηση μεγάλων οχημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

7 dromos ag nikolaos lefkada

17 dromos ag nikolaos lefkada

Σχόλια