Αφήνουμε το χθες κοιτάμε μπροστά .....

 

Γράφει ο Κ. Λύχνος 
Θέλω να πηγαίνω το πρωί για δουλειά και να μην βλέπω ανθρώπους σκυθρωπούς με κατεβασμένους τους ώμους, απογοητευμένους και χωρίς ελπίδα για το αύριο.
Θέλω οι φίλοι μου να έρχονται στον τόπο μου και να φεύγουν χωρίς να μου λένε την ίδια ατάκα: "ωραίο μέρος αλλά αναξιοποίητο"
 
Γιατί άραγε;
 
Μήπως γιατί σπαταλάμε όλη την ενέργειά μας κοιτάζοντας πίσω κρίνοντας όσα έγιναν μέχρι τώρα;
Μήπως γιατί οι προσωπικές μας εμπάθειες δεν μας αφήνουν να προσπεράσουμε όσα δεν έγιναν σωστά και μένουμε εκεί;
Μήπως η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μέχρι σήμερα δεν ήταν αυτές που έπρεπε;
 
Για εμένα δεν έχει τόση σημασία το τι έγινε , αλλά το τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει.
 
Ας πούμε ένα ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με την τοπική αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια για αυτά που πέτυχαν και ένα μεγάλο κρίμα για αυτά που δεν πέτυχαν, αλλά μέχρι εκεί.
 
Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν αλλά τα λάθη του παρελθόντος, κρίθηκαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάθε φορά και πλέον πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά.
 
Κυρίαρχο στοιχείο στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του πολιτικού επιπέδου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει ελκυστική σε νέους ανθρώπους με νέες αντιλήψεις και όραμα που χρειάζεται ο τόπος μας.
 
Ο μηδενισμός , οι εισαγγελείς και οι προσωπικές επιθέσεις κάθε άλλο παρά μπορούν να προσελκύσουν νέα πρόσωπα που τα έχουμε ανάγκη.
 
Θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτά που δεν έγιναν, και με αυτά που πρέπει να γίνουν , αν θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όλους μας.
 
Οι υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις δεν είναι παρέες ούτε κουμπαριές , είναι σύνθεση απόψεων από ανθρώπους ακόμη και άσχετους μεταξύ τους πολλές φορές, που έχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς και τείνουν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό στόχο με μια κοινή στρατηγική.
 
Και για όσους βιαστούν να κρίνουν το κείμενό μου, να πω ότι δεν είναι δήλωση υποψηφιότητας , ούτε θεωρώ ότι είμαι κάποιος παράγοντας( άλλωστε μια φορά ήμουν υποψήφιος), ανησυχίες εκφράζω που θα πρέπει πιστεύω να μας προβληματίσουν και να καθορίσουν την στάση μας σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.
 
Καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους και ελπίζω η καλύτερη πρόταση για τον τόπο που όλοι αγαπάμε ( κερδισμένοι και ηττημένοι) να υπερτερήσει.
 
Λύχνος Κώστας
Μη ανενεργός πολίτης
Φυσικός

Σχόλια