Εκλογές 2023: Επίσημη η υποψηφιότητα του Σταύρου Καραγούνη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

 


Ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο παιδικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Σταύρος Καραγκούνης

Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει και πάλι υποψήφιο το συμμαθητή του και φίλο του Σταύρο Καραγκούνη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αιτωλοακαρνανία......

Ο Σταύρος Καραγκούνης θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Καραγκούνης στις εκλογές του 2019 κατετάγη τρίτος, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό  νούμερο των 10.000 περίπου  ψήφων και μάλιστα σε μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μερικά στοιχεία για το Σταύρο Καραγκούνη.

Κατάγεται από την Κυψέλη (πρώην Σφήνα) του δήμου Αγρινίου και η μητέρα του από το Νεοχώρι Μεσολογγίου.  Είναι παντρεμένος με τη Νάνσυ Μέγγουλη, το γένος Χριστοπούλου, που κατάγεται από τη Μηλιά της Ναυπακτίας και έχει δυο παιδιά.


Φοίτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Πολυκλαδικό Λύκειο.


Συνδέθηκε με προσωπική και στενή φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα όταν ο κ. Τσίπρας ήταν πρόεδρος στο Δεκαπεντεμελές Μαθητικό Συμβούλιο ο κ. Καραγκούνης ήταν αντιπρόεδρος. Παρά την απουσία του κ. Καραγκούνη στο εξωτερικό για σπουδές (Γερμανία και Ισπανία) οι δυο άντρες διατήρησαν τη στενή τους φιλία. Στη Γερμανία σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανική και Ισπανική Φιλολογία και διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γερμανίας.


Με τον Αλέξη Τσίπρα συνδέονται με προσωπική φιλία χρόνων αλλά έχουν και οικογενειακές σχέσεις, μιας και η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ Τσίπρα, παντρεύτηκε ξάδερφο του Σταύρου Καραγκούνη από την Κυψέλη. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ζανέτ Τσίπρα ήρθε στο Αγρίνιο για την προεκλογική ομιλία του Σταύρου Καραγκούνη το 2019 και τον προλόγισε.

Κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Σταύρος Καραγκούνης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελαμτικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) με υπουργό το Νίκο Φίλη και Γενικό Γραμματέα τον Παυσανία Παπαγεωργίου.


Στον ανασχηματισμό του 2016 ο Χρήστος Σπίρτζης τον ενέταξε  στην ομάδα του ως διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών.


Ήταν η εποχή που ο κ. Σπίρτζης ολοκλήρωνε τους μεγάλους οδικούς άξονες και φυσικά την Ιόνια Οδό. Από τη θέση αυτή και σε απόλυτη συνεργασία με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε βοήθησε πολύ το νομό Αιτωλοακαρνανίας βάζοντας στο πλάνο έργα υποδομών που αφορούσαν όλο το νομό.

Παράλληλα ο Σταύρος Καραγκούνης ήταν ο άτυπος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για ζητήματα που αφορούσαν την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.  Επανειλημένα ο κ. Καραγκούνης εκπροσώπησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως το Μεξικό.


Ο Σταύρος Καραγκούνης είναι από τα ονόματα που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την εκλογή τους στο κοινοβούλιο. Παρόλο που δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής βοήθησε το νομό κατά γενική ομολογία  και του ανθρώπους του έμπρακτα. Πολλά από τα έργα υποδομών που γίνονται σήμερα έχουν την υπογραφή του Χρήστου Σπίρτζη και του Σταύρου Καραγκούνη.


Ο κ. Καραγκούνης αξιοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην προηγούμενη κυβέρνηση αρα σε περίπτωση εκλογή του ο κ. Τσίπρας είναι σίγουρο ότι  θα τον αξιοποιήσει και πάλι. Σήμερα είναι στη γραμματεία του τμήματος πολιτικής προστασίας, όπου γίνεται η προετοιμασία για την επομένη των εκλογών σχετικά με τα σώματα ασφαλείας.


Ο Σταύρος Καραγκούνης κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του στις εκλογές το 2019. Μένει να δούμε αν θα κερδίσει και την έδρα στις εκλογές του 2023.

agriniopress

Σχόλια