Επώνυμη καταγγελία για «δημοσιογραφική» παρέμβαση, σχετικά με την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας για την Π.Ο.Α.Υ

 


Της κας Παρασκευής Καλαϊτζίδου.
Δ/ντρια ΓΕ.Λ. Αστακού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα 2-2-2023 δέχτηκα τηλεφώνημα από το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV, όπου κάποιος δημοσιογράφος -δε συγκράτησα το όνομά του- με ρώτησε αν το Λύκειο Αστακού συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ξηρομέρου ενάντια στην ΠΟΑΥ αύριο 3-2-2023, .....«υπενθυμίζοντας» μου ταυτόχρονα ότι τα σχολεία δεν «δικαιούνται» να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις και ενημερώνοντας με ότι γονείς μαθητών του ΓΕΛ Αστακού διαμαρτυρήθηκαν στον ΑΧΕΛΩΟ, γιατί τα παιδιά τους δε θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Απάντησα στον κύριο αυτό, ότι όποιος γονέας «ανησυχούσε» για το παιδί του ή είχε οποιαδήποτε απορία μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου ή με το διοικητικό προϊστάμενό μου. Δεν πιστεύω ότι κανένας κηδεμόνας μαθητή του Λυκείου Αστακού, θα απευθυνόταν στον ΑΧΕΛΩΟ και όχι στη διευθύντρια του Λυκείου.

Προς ενημέρωση του κόσμου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αστακού και η διεύθυνση του σχολείου, δεν πήραν απόφαση που να αφορά στο κλείσιμο του σχολείου. Οι μαθητές πήραν απόφαση, με τα εκλεγμένα τους συμβούλια, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση- διαμαρτυρία. Ο σύλλογος βέβαια -ως δικαιούται- έβγαλε ψήφισμα και εξέφρασε την αντίθεσή του στη νέα χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).
Είμαι σίγουρη ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, θα επικαλεστεί κάποιο ρεπορτάζ. Σε αυτή την περίπτωση τον ρωτώ αν πήρε τηλέφωνο όλους τους συλλόγους και τα σωματεία που αποφάσισαν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ή το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στα σχολεία.
Επειδή αυτού του τύπου οι «δημοσιογραφικές» παρεμβάσεις θυμίζουν παλιότερες εποχές που, με το τεφτέρι, πρόθυμοι υπάλληλοι κατέγραφαν τους συμμετέχοτες σε διαδηλώσεις, επειδή δεν επιτρέπω σε κανένα να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και εμμέσως να με νουθετεί, καταγγέλλω το περιστατικό κι ας βγει ο ΑΧΕΛΩΟΣ να το διαψεύσει.

Υ.Γ. Σε επικοινωνία μου με το Διευθυντή του Γυμνασίου, έμαθα ότι και αυτός δέχτηκε αντίστοιχο τηλεφώνημα.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σχόλια