Επικοινωνία Καραγκούνη-Γεωργαντά για το θέμα της ενίσχυσης των ΤΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας

 karagkounis

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γιώργο Γεωργαντά για το θέμα της ενίσχυσης των ΤΟΕΒ που αφορούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας μέσω της πρόσκλησης 4.3.1 της Ειδικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ.

Ο κύριος Καραγκούνης τόνισε τη σημαντικότητα των έργων αυτών για τον εκσυγχρονισμό των δομών και των δικτύων αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των τοπικών και γενικών σχετικών οργανισμών. Μάλιστα ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι το συνολικό σχετικό κονδύλι για τα έργα σε όλη την επικράτεια πιθανόν να είναι ενισχυμένο.

Οι μελέτες που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα κατετέθησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην γραμματεία του Υπουργείου. Τέλος του μηνός Φεβρουαρίου θα έχουμε τα οριστικά αποτελέσματα για την οικονομική ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Νεοχωρίου, Φυτειών, Λεσινίου και Κατοχής ) καθώς και των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Αχελώου με χρηματοδότηση που θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ ανά οργανισμό για τον εκσυγχρονισμό των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και των δικτύων τους.

Ο κύριος Καραγκούνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και την προώθηση αυτών των πολύ σημαντικών για τους αγρότες έργων.

Σχόλια