ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη συγκέντρωση της Χριστίνας Σταρακά στο Αγρίνιο (φωτό, βίντεο)Είναι μεγάλη η συγκέντρωση της Χριστίνας Σταρακά στο Αγρίνιο.

Η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άνοιξε σήμερα (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου) το χορό των συγκεντρώσεων των υποψηφίων ενόψει των Εθνικών Εκλογών 2023 πριν ακόμη…αυτές προκηρυχθούν.

Και η επιλογή της την δικαίωσε καθώς το Παπαστράτειο Μέγαρο γέμισε στο εσωτερικό και στο…εξωτερικό του.

Η ίδια έγινε δεκτή σε αποθέωση, η συγκέντρωση είχε και παλμό και σημαίες του ΠΑΣΟΚ. Είχε παρόντα πολιτικά, κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, νεολαίους, μέλη και φίλους του κόμματος αλλά και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.


H Χριστίνα Σταρακά ξεδίπλωσε μέσα από την ομιλία της το σύνολο σχεδόν των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Τώρα που όλοι κυβέρνησαν, ο ελληνικός λαός θυμάται, κρίνει και συγκρίνει! Ποιος να συγκριθεί με το ιστορικό έργο του ΠΑΣΟΚ; Και ποιος να συγκριθεί με την σοβαρότητα και του σύγχρονου προγραμματικού του λόγου;»

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά της στην Φώφη Γεννηματά. Η Χριστίνα Σταρακά αφιέρωσε φυσικά μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της στα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας και την εγκατάλειψη από το κεντρικό κράτος που τα τελευταία 7 χρόνια, όπως υποστήριξε, κορυφώθηκε.

«Και είναι όλα αυτά που με παρακινούν να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, την στήριξή σας. Να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του!», τόνισε.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας της Χριστίνας Σταρακά ήταν τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ» είπε αρχικά η Χριστίνα Σταρακά:

 «Σήμερα το Αγρίνιο στέλνει ένα ξεκάθαρο, ηχηρό μήνυμα. Είμαστε και πάλι εδώ! Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ! Ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό, ΚΑΘΑΡΟ!Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου,που άλλαξε όσο καμία την Ελλάδα, είναι έτοιμη για την μεγάλη επιστροφή!

Ενωμένοι, με τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη και την ισχυρή εντολή που θα του δώσει ο ελληνικός λαός!

Ζήσαμε μια πολύ δύσκολη δωδεκαετία με αλλεπάλληλες κρίσεις που μας δοκίμασαν όλες και όλους σκληρά. Σήμερα λοιπόν η ελληνική κοινωνία ζητά να ανοίξει επιτέλους μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας.Ζητά συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις.

Σε μια κοινωνία λοιπόν που έχει δοκιμαστεί σκληρά οφείλουμε, έχουμε χρέος να μην αναμασάμε συνθήματα και κούφιες, ανεδαφικές υποσχέσεις όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε πολύ ακριβά όλα αυτά».

«Τα δεδομένα» σύμφωνα με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ:

«Μου αρέσει να μιλάω με δεδομένα.Γιατί πίσω από τα προεκλογικά κυβερνητικά χαμόγελα, Πίσω από την υποκριτική αυταρέσκεια, κρύβεται η αλήθεια που ζήσαμε και ζούμε όλοι.Μία αλήθεια που δεν καλλωπίζεται με κανένα passκαι δεν διορθώνεται με καμία παροχή της τελευταίας στιγμής όπως χτες.

Δεδομένα:

Λόγω της ακρίβειας, το 2022 τα νοικοκυριά με μηνιαία εισοδήματα έως 750 ευρώ έχασαν μέχρι και 40% της αγοραστικής τους δύναμης.

Τα εισοδήματα έως 1100 ευρώ, έχασαν το 14%.Πρόκειται για τρομακτικές απώλειες.

Το λεγόμενο ιδιωτικό χρέος, οι οφειλές των πολιτών σε funds, τράπεζες, εφορία, ΕΦΚΑ, προμηθευτές ενέργειας, κλπ, ανέρχεται πλέον σε 270 δισ. ευρώ. Μία πραγματική βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι τα κόκκινα δάνεια.  

Οι Έλληνες πληρώνουμε τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στην Ευρώπη – μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία μας ξεπερνάνε.  

Είμαστε πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις δαπάνες για κατοικία. To 1/3 των νοικοκυριών δαπανά άνω του 40% του εισοδήματός του για έξοδα στέγασης – τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 Έχουμε την δεύτερη χαμηλότερη φορολογία στον ΟΟΣΑ στα κέρδη που βάζουν στην τσέπη οι πλούσιοι. Και την ίδια ώρα έχουμε από τις χειρότερες φορολογίες στον ΟΟΣΑ στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία».

Για το «ποια Παράταξη άλλαξε την Ελλάδα», είπε

 «Δεν χρειάζεται νομίζω να συνεχίσω.Αναρωτιέμαι μόνο, όπως αναρωτιόμαστε όλοι:Είναι μονόδρομος αυτά που ζούμε;Είναι μονόδρομος η εγκατάλειψη της υπαίθρου;Είναι μονόδρομος η ανεξέλεγκτη ακρίβεια; Είναι μονόδρομος η απουσία του κοινωνικού κράτους;Είναι μονόδρομος το πάρτι των λίγων εις βάρος των πολλών; 

 Όχι φίλες και φίλοι!Όχι!Υπάρχει άλλος δρόμος!Τώρα που όλοι κυβέρνησαν, ο ελληνικός λαός θυμάται, κρίνει και συγκρίνει!Ποια Παράταξη συνέδεσε την ύπαρξή της με τις καλύτερες μέρες της ελληνικής υπαίθρου;Ποιος στήριξε τον αγρότη, το εισόδημά του, την σύνταξή του;Ποια Παράταξη δημιούργησε την μεσαία τάξη στην Ελλάδα, στηρίζοντας την μικρομεσαία επιχείρηση;Ποιος προστάτευσε χιλιάδες κύριες κατοικίες, χιλιάδες επιχειρήσεις, την ίδια την κοινωνική συνοχή από την μάστιγα των «κόκκινων δανείων»;

 Ποια Παράταξη μιλούσε για «Πράσινη Ανάπτυξη» όταν άλλοι γελούσαν; 

Ποιος επέμενε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίζεται στις δικές της πηγές ενέργειας; Με ποια Παράταξη γνωρίσαμε οι Έλληνες για πρώτη φορά τι σημαίνει πραγματικό κοινωνικό κράτος;Ποιος αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση;

 Ποιός κάλυψε με το κράτος πρόνοιας όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες;Ποια παράταξη κατάλαβε ότι δεν υπάρχει μέλλον στη χώρα χωρίς επένδυση σε κάθε νέο, σε κάθε νέα;

 Ποιος επέτρεψε στα παιδιά και τα εγγόνια ενός εργάτη να γίνονται επιστήμονες;Το κοινωνικά αυτονόητο που ήταν αδιανόητο για δεκαετίες στη χώρα μας!Ποια Παράταξη έφερε επανάσταση στα δικαιώματα των γυναικών αλλά και όλων  των εργαζομένων στην Ελλάδα; Ποια Παράταξη δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράτησε την χώρα όρθια μέσα στο τσουνάμι της Πανδημίας;

Μήπως η Νέα Δημοκρατία; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ;

 Όχι φίλες και φίλοι!Όλα αυτά φέρνουν την υπογραφή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!»

Αναφερόμενη στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ η Χριστίνα Σταρακά είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την άμεση εφαρμογή μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής και εφοδίων, για το κόστος ενέργειας, για την χρηματοδοτική ρευστότητα.

Μιλήσαμε πρώτοι για την επιστροφή του ειδικού φόρου καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ψήφισε το 2010 νόμο που προστάτευσε την κύρια κατοικία. Σήμερα προτείνουμε την πλήρη προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια, την προστασία της αγροτικής γης, και βέβαια το αυτονόητο για όσους ξέρουν την κατάσταση στην αγορά: 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς, ώστε να δοθεί αποφασιστική λύση στο ιδιωτικό χρέος.

Παλεύουμε για μείωση των ανισοτήτων που απειλούν την κοινωνία μας: Με μόνιμες ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους πιο ευάλωτους και όχι προσωρινά επιδόματα που μας κοροϊδεύουν όλους. Με μείωση των φόρων στην εργασία και στο εισόδημα από εργασία.  Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Αλλαγή των αδικιών, που δημιούργησε ο Νόμος Κατρούγκαλου. Καθιέρωση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλά και με δίκαιη φορολόγηση του πλούτου εκεί που πραγματικά υπάρχει. Καθώς και έκτακτη φορολόγηση των προκλητικών υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση.

Βάλαμε στην πολιτική ατζέντα την πρωτοπόρα πρόταση για κοινωνικές κατοικίες. Ώστε νέες οικογένειες και φοιτητές να μπορούν να στεγάσουν τα όνειρά τους χωρίς να ματώνουν οικονομικά!

 Επιμένουμε να διεκδικούμε δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές για κάθε εργαζόμενο. Με αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στήριξη των κλαδικών συμβάσεων.

Με κανόνες αξιοπρέπειας  για τις νέες μορφές εργασίας. Και ποιοτική δια βίου μάθηση, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στις νέες τεχνολογικές συνθήκες. 

Παλεύουμε για την Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που θα φθάνει στο σπίτι όσων την έχουν ανάγκη.Με Δημόσια Νοσοκομεία που προσφέρουν αξιοπρέπεια στην περίθαλψη.

Μιλάμε για επένδυση στην ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Επένδυση στην καθαρή δική μας ενέργεια. Με ενεργειακή δημοκρατία ώστε κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση να γίνει παραγωγός ενέργειας».

Η αναφορά στη Φώφη Γεννηματά

 «Πριν από λίγα χρόνια πολλοί θεωρούσαν αυτήν την Παράταξη τελειωμένη. 

 Και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον άνθρωπο που την πιο κρίσιμη στιγμή, την πιο σκοτεινή ώρα, μας κράτησε ενωμένους.

 Μάζεψε τα κομμάτια μας. Σήκωσε ψηλά το κεφάλι όλων μας. Κανένας πόλεμος δεν την πτόησε. Κανένας φόβος δεν την λύγισε.

Μια γυναίκα.Ένα πρότυπο ζωής. Η Φώφη Γεννηματά».

«Απλώνουμε το χέρι σε όσους απογοητεύτηκαν από τις ηγεσίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η Χριστίνα Σταρακά.

 «Η αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε άλλη Παράταξη θα είχε λυγίσει οριστικά κάτω από το βάρος της ιστορικής ευθύνης για τον τόπο που εμείς σηκώσαμε. 

Θα είχε διαγραφεί οριστικά από τον πολιτικό χάρτη. 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΨΥΧΑ.ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!

Όσο δυσβάστακτο κι αν ήταν το πολιτικό κόστος που πληρώσαμε,Όσα στελέχη και να έφυγαν,Όσα χτυπήματα κι αν δεχθήκαμε, το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ, ενωμένο, δυνατό, καθαρό, αποφασισμένο!Ο άνεμος της αλλαγής του ΠΑΣΟΚ φυσάει, ξανά, δυνατά με τον Νίκο Ανδρουλάκη!

 Ο απερχόμενος δικομματισμός ανησυχεί. Την μία μας καλοπιάνουν.  Την άλλη μας επιτίθενται. Σκέφτονται την καρέκλα. Σκεφτόμαστε την χώρα.

 Ρωτάνε «Ποιος Πρωθυπουργός;»Ρωτάμε «Ποιες πολιτικές;»

Εμείς απλώνουμε το χέρι σε όσες και όσους απογοητεύτηκαν από τις ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Απλώνουμε το χέρι σε όσες και όσους αναζητάνε διέξοδο προόδου και ελπίδας στο αδιέξοδο της τοξικότητας στο οποίο έχουν οδηγήσει την χώρα ο απερχόμενος δικομματισμός.

Ζητάμε ισχυρή εντολή για να ηγηθούμε μίας πραγματικά προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή.

Και δεσμευόμαστε να μην ανταλλάξουμε τις αξίες μας και τις πολιτικές μας για καμία καρέκλα!»

Ο τόπος μας – Ζητώ την εμπιστοσύνη σας

 «Σε αυτές τις εθνικές εκλογές ζητώ την υποστήριξή σας για να συνεχίζω να παλεύω για τον αγαπημένο μας τόπο, την Αιτωλοακαρνανία. 

Ένα  τόπο αδικημένο , εγώ θα έλεγα διαχρονικά αδικημένο,  από την κεντρική εξουσία.Ναι, δεν πήρε η Αιτωλοακαρνανία αυτά που άξιζε από την κεντρική εξουσία.Πιστεύω όμως ότι τα τελευταία επτά χρόνια ο εμπαιγμός κορυφώθηκε.

Τα κούφια λόγια, τα ψέματα, τα σχέδια και οι υποσχέσεις που κατέρρεαν ακόμα και σε λίγες μέρες χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 Είδαμε τα νοσοκομεία μας να απαξιώνονται κάθε μέρα. Άνθρωποι χάθηκαν. Η αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην υγεία όλων των Αιτωλοακαρνάνων χάθηκε.

Είναι αυτή η φράση που λέγαμε όλοι ότι στην Αιτωλοακαρνανία δεν δικαιούσαι να αρρωστήσεις και να χρειαστείς νοσοκομείο είτε στο Αγρίνιο είτε στο Μεσολόγγι.

Οι άνθρωποι της υγείας, γιατροί και νοσηλευτές εγκαταλείφτηκαν. Και  όμως έδωσαν μάχη, έδωσαν το είναι τους για να σώσουν ζωές.

 Υποστελέχωση, αδιαφορία, τραγικές καταστάσεις.Με υπογραφή Μητσοτάκη.

 Είδαμε όμως να χάνονται και τα  Πανεπιστημιακά Τμήματα.Και αυτό με υπογραφή Μητσοτάκη.

 Και στα άλλα μεγάλα ζητήματα του νομού μας όπως ….  

Την αξιοποίηση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, την κατασκευή του οδικού διευρωπαϊκού δικτύου Πλατυγυάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι, Λαμία, την κάθετη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό, την κατασκευή οδικού δικτύου Θέρμου – ΝαυπάκτουΣε όλα αυτά τα μέτωπα στασιμότητα, ψέματα και κούφιες υποσχέσεις.

 Και είναι όλα αυτά που με παρακινούν να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, την στήριξή σας. Να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 Και θα ήθελα σήμερα εδώ από το Αγρίνιο να δεσμευτώ κοιτάζοντας κάθε έναν και κάθε μία από εσάς στα μάτια:Θα τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη σας!

 Δεν θα συμβιβαστώ ποτέ να μπαίνει χαμηλά ο πήχης για τον τόπο μας!

Ο ΠΗΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ!

 Η ώρα για να ξανακάνουμε μεγάλη αυτή την παράταξη φτάνει!

 Σας ζητώ να δώσουμε μαζί, με ενότητα αι αποφασιστικότητα, τον μεγάλο αγώνα.Να μη χάσουμε ούτε στιγμή.Να πάμε μαζί το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας, ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ».

 

 

 

Σχόλια