Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 Έως  αύριο το πρωί αναμένεται  η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητα του κ.Αλεξάνδρου Σάββα για τη Δημαρχία Ξηρομέρου.Η ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS επικοινώνησε μαζί του όπου και επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία .

Ο Αλέξανδρος Ταξιάρχη Σάββας γεννήθηκε το 1954 στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, από αγρότες γονείς. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αστακού και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. ΄Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου μέχρι το 1988. Πέτυχε σε δύο διαγωνισμούς το 1988 (Ειρηνοδικών και Πρωτοδικών) Επέλεξε τον κλάδο των Πρωτοδικών. 

Ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με το πατριδοτοπικό κίνημα. Υπήρξε πρόεδρος στο Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα», πρόεδρος στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) και πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝΣΥ) από το 1989 μέχρι το 1999. 

Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τοπικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΣΕΤΟΕ). Είναι μέλος της ΄Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών. 

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο  Πρωτοδικείο Αθηνών και  Πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Αθηνών. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ: 

1. ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (ιστορικά και λαογραφικά της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου). ΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1983, α΄ έκδοση το 1983 και β΄ έκδοση το 2016. 

 2. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1984. 

3. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.΄Εκδοση Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου, 1985.

 4. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ (1976-2012) ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ «Τα Κόροντα», 2013. 

5. ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Φωτογραφικό Λεύκωμα), 2014.  

Επιμέλεια έκδοσης των βιβλίων: 

1) «ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ», 1988 του Γερ. Ηρ. Παπατρέχα. 

2) «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ», 2008, Του Μενέλαου Φ. Καραμεσίνη.


Υ.Σ. Επί της συγκεκριμένης ανάρτησης  κατόπιν αιτήματος του υποψηφίου Δημάρχου κ.Α Σάββα δεν θα αναρτηθεί κανένα ΑΝΩΝΥΜΟ σχόλιο..
https://veloutsanews.blogspot.com/2023/02/blog-post_866.html

Σχόλια