ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ : «Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διαδρομών Πεζοπορίας»





«Δημιουργία Εθνικού Δικτύου Μονοπατιών και Διαδρομών Πεζοπορίας»
🆘Η Δημοτική Αρχή ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις ,καθώς υποβάλει τις προτάσεις της για την ένταξη και χρηματοδότηση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: «1 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΞΟΝΑΣ: «1.4 - Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» ΔΡΑΣΗ: «16851 - Η προστασία της βιοποικιλότητας ως κινητήριος μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για το έργο : «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», έτσι ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κος Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης μαζί με τον τοπικό βουλευτή κο Κωνσταντίνο Καραγκούνη , επισκέφτηκαν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τον αρμόδιο υπουργό κο Αμυρά, ώστε να συζητήσουν την πρόταση του Δήμου για το έργο.
➡️Το έργο αυτό θα εντοπίσει, θα χαρτογραφήσει και θα αναδείξει διαδρομές κατάλληλες για πεζοπορία και ποδηλασία λαμβάνοντας υπόψη το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών, όπου θα έχει εύρος 130 χλμ.
Η υποβολή αυτών των προτάσεων αφορά την 1η φάση του έργου, καθώς στην πορεία έπεται και νέα μελέτη για τη διάνοιξη κι άλλων μονοπατιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες:
• Τη δημιουργία νέων μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας
• Τον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, των υπό ένταξη περιοχών
• Τη δημιουργία και βελτίωση των χώρων αναψυχής, σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου μονοπατιών των υπό ένταξη περιοχών.
➡️ Η Δράση έχει ενταχθεί στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», όπως εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί έως την ημερομηνία 31/12/2025.
➡️ Θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα προβολής του δικτύου των σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών, με πλήρεις εργασίες πρωτότυπου σχεδιασμού, δημιουργίας πρωτογενούς περιεχομένου (φωτογραφίες, πίνακες, χάρτες, σχεδιαγράμματα, ενημερωτικά κείμενα στα ελληνικά και τα αγγλικά), προγραμματισμού και διαχείρισης, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο-χάρτης. Ο χάρτης, θα περιλαμβάνει χάρτη του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με σημειωμένες όλες τις σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές του δικτύου, περιγραφές των πεζοπορικών διαδρομών, φωτογραφίες τοπίων, μνημείων, οικισμών και αξιοθέατων, αναφορά στην ιστορία του τόπου, την πανίδα, τη χλωρίδα, τα πολιτιστικά μνημεία και τα αξιοθέατα.
🆘Η σωστή προβολή, θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών. Έτσι, ως αποτέλεσμα πολλά καταλύματα της περιοχής θα μπορέσουν να ωφεληθούν από τη ζήτηση της διαμονής στη γύρω περιοχή, όπως επίσης και τα καταστήματα εστίασης της περιοχής μας , στα οποία θα μπορέσουν να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και προϊόντα.
🆘Στόχος μας, να ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες και συνάμα η τοπική οικονομία με την παράταση την τουριστικής περιόδου και κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιπροσθέτως, να δοθεί έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό και ώθηση στη νέα γενιά , ώστε να δραστηριοποιηθεί στο ΤΟΠΟ μας, μέσω νέων παρεχόμενων κινήτρων.
➡️Δύναμη Πολιτών, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να κατακτάμε όσα με κόπο έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει!

Σχόλια