Απίστευτη ταλαιπωρία Ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο Απίστευτη ταλαιπωρία

Ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο βρίσκεται σε κατάσταση τριτοκοσμική. Είναι αδιάβατος και πολύ επικίνδυνος για τους συγχωριανούς και τους κατοίκους της περιοχής που είναι αναγκασμένοι, λόγω των εργασιών τους, να τον διασχίζουν καθημερινά. Οι αρμόδιοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση του γιατί τον έχουν διασχίσει πολλές φορές. Οι Χρυσοβιτσάνοι, που δοκιμάζουν τις αντοχές τους, ελπίζουν να γίνει σύντομα κάτι ώστε να εκλείψει αυτή η εικόνα που δεν τιμά καθόλου την περιοχή μας.
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

https://xrysobitsa.wordpress.com/

Σχόλια

 1. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόεδρο .ότι υπάρχει χωρίς άδεια το δίνει σε λειτουργία ΒΛΕΠΕ ΓΗΠΕΔΑΚΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας προς Δήμο Ξηρομέρου: Δεν πάει άλλο με τις λακκούβες στο δρόμο Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο.


  Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.gr

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
  ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε κ. Ερ. Γαλούνη.
  Απελπιστική και επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο δρόμο Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο, αφού η κατάσταση με τις λακκούβες είναι τραγική. Οι λακκούβες είναι τεράστιες και έχουν πολλαπλασιαστεί, οι φθορές στα οχήματα είναι μεγάλες και οι οδηγοί παίζουν τη σωματική τους ακεραιότητα κορόνα γράμματα.
  Αυτό έχει σαν συνέπεια οι κάτοικοι της Χρυσοβίτσας και των γύρω χωριών να υφιστάμεθα απίστευτη ταλαιπωρία, αφού ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση και φυσικά οι ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα είναι μεγάλες.
  Μέχρι σήμερα τις λακκούβες τις κλείνουν «πρόχειρα» και με την πρώτη βροχή ανοίγουν πάλι και αυτή τη στιγμή ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και είναι πραγματικά επικίνδυνος και αδιάβατος.
  Εμείς που μένουμε εδώ έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ζούμε έτσι χρόνια τώρα και οι κάτοικοι αδυνατούν πλέον να προσεγγίσουν τις περιουσίες τους.

  ΖΗΤΑΜΕ:
  - Να προβείτε άμεσα στην επισκευή - συντήρηση του δρόμου, που θα δώσει πνοή στο χωριό μας και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων.
  - Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία - μελέτη να χαρακτηριστεί ο δρόμος περιφερειακός, η οποία θα είναι χρονοβόρα, ζητάμε την επίσπευση της συντήρησης του δρόμου για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων.

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.
  Δημοτικούς Συμβούλους Χρυσοβίτσας.
  - κον Κώστα Γεωργούλα
  - κον Γιάννη Ζορμπά
  Πρόεδρο Τ.Κ. Χρυσοβίτσας.
  - κον Γιάννη Χρόνη


  Με εκτίμηση

  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ
  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ;;;

   Διαγραφή
 3. αμα προκειται να παρακαλάμε ως φορολογούμενοι δημοτες να γινουν τα αυτονοητα,
  σκουπιδια , φωτα , σωληνες τρυπιες νερου που τρεχουν αφθονο και καθαρο νερο στα ρεματα και τους χειμαρους και λακουβες ,
  κλειστε το μαγαζι αυτο να τελειωνουμε
  "δέν πάει άλλο "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1.000.000 Ε ΝΑ ΓΙΝΕΙ . ΕΣΕΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΞΥΝΑΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο Μόνος δήμαρχος που μπορει να φτιάξει αυτον το εργο ειναι ο Απόστολος Πανταζής

   Διαγραφή
 5. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
  «Τα Κόροντα»,
  Πατησίων 5, Αθήνα 16.10.2019,
  Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
  Αριθ. πρωτ. 6

  ΠΡΟΣ:
  Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη,
  Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ξηρομέρου κ.Γιάννη Τριανταφυλλάκη

  ΘΕΜΑ: Επισκευή δρόμου Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο.

  κ.Γενικέ Γραμματέα, Ο δρόμος από Χρυσοβίτσα προς Βαλόστρατο φθάνει τα 12 χιλιόμετρα περίπου και είναι εδώ και πολύ καιρό ακατάλληλος. Συγκεκριμένα σε τρία σημεία του υπάρχουν μεγάλες λακκούβες που κάνουν πολύ πιθανή την πρόκληση ατυχημάτων. Ο ασφαλτοτάπητας έπεσε πριν από αρκετά χρόνια κι έκτοτε έχει αφεθεί στην τύχη του. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός και παρουσιάζει μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  Παλιότερα λειτουργούσε συγκοινωνιακή γραμμή, που συνέδεε το πάνω Ξηρόμερο με το Μεσολόγγι. Απ’ αυτόν περνούν όλα τ’ αυτοκίνητα που κινούνται από το Κεντρικό Ξηρόμερο προς το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι καθώς και προς το Πλατυγιάλι. Ακόμη τον διασχίζουν καθημερινά δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες που έχουν μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες στον κάμπο της Χρυσοβίτσας και στο Λεσίνι.
  Οι λακκούβες αυτές στο προηγούμενο διάστημα ταλαιπώρησαν σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής, αφού ήταν γι’ αυτούς ένας πραγματικός «Γολγοθάς» η μετάβασή τους στα χωράφια τους και στις καλλιέργειές τους. Επίσης διερχόμενοι – ανυποψίαστοι οδηγοί έπαθαν σημαντικές ζημιές στα οχήματά τους. Μέχρι σήμερα οι λακκούβες καλύπτονταν «πρόχειρα» με τσιμέντο, αλλά με την πρώτη βροχή άνοιγαν πάλι κι ο δρόμος γινόταν ξανά αδιάβατος κι επικίνδυνος. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη πλέον η επισκευή – συντήρηση του δρόμου και πρέπει να καλυφθούν με ασφαλτοτάπητα οι λακκούβες.
  Ήδη με την υπ’ αριθ. 127/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, την οποία σας επισυνάπτουμε έχει ξεκινήσει η διαδικασία – μελέτη για να χαρακτηριστεί ο δρόμος επαρχιακός και μάλιστα αυτός διαθέτει και το απαιτούμενο πλάτος, καθώς από τη μία πλευρά του έχει γίνει αναδασμός. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε Α) Να αποδεχθείτε τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως επαρχιακού και β) την επίσπευση της επισκευής – συντήρησης του δρόμου, η οποία θα δώσει πνοή στο χωριό μας και θα βάλει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Ταξιάρχης Σάββας Καλλιρρόη Γεωργούλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΩς ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου