Τέμπη: «Ήταν δολοφονία, με έχει διαλύσει η απουσία του» – Ξεσπά η σύντροφος του 30χρονου Ξηρομερίτη μηχανοδηγού

 


Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και ο πατέρας του 30χρονου μηχανοδηγού του εμπορικού τρένου που ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το «έγκλημα».

«Δεν περίμενα να γίνει τέτοια αμέλεια, ουσιαστικά δολοφονία τόσων ατόμων, γιατί έτσι θα έπρεπε να λέγεται κανονικά. Ακόμη δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς από ένα άτομο μπορούσε να γίνει τέτοια τραγωδία» λέει συντετριμμένη η σύντροφος του Δημήτρη Μασσαλή μιλώντας στο T-live.

«Ήμασταν πολλά χρόνια ζευγάρι, ήμασταν ένα ουσιαστικά. Με έχει διαλύσει η απουσία του. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ καλόκαρδος με πολύ αγνή ψυχή κι αυτό δεν το βρίσκεις συχνά. Σχεδιάζαμε τον γάμο μας, είχαμε πολλά σχέδια για το μέλλον» συγκλονίζει.

«Σαν επαγγελματίας ήταν εξαιρετικός, πάντα στην ώρα του, πάντα προετοιμασμένος. Πολλές φορές απέφευγε εξορμήσεις μας για να ‘ναι προετοιμασμένος για το ταξίδι» αναφέρει η αγαπημένη του.

Πατέρας μηχανοδηγού: Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε

Από την πλευρά του, ο πατέρας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού λέει πως ο γιος του ήταν πάντα συνεπής και είχε πάρει μάλιστα τιμητικό έπαινο από την υπηρεσία του.

«Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε. Ασχολιόταν με τα πάντα. Διόρθωνε βλάβες, είχε πάρει εύφημο μνεία για ένα περιστατικό που του έτυχε και ενώ έπρεπε να φωνάξει τεχνική βοήθεια κατέβηκε μόνος του, στη μέση του πουθενά και είχε πάντα μαζί του τα εργαλεία και κατέβηκε και το διόρθωσε» δήλωσε ο πατέρας του.

Η επικοινωνία με τη σύντροφό του το μοιραίο βράδυ

«Μου είχε πει ότι είχε ξεκινήσει ήδη το δρομολόγιο και ότι υπήρχαν και κάποια προβλήματα στο ρεύμα κάπου κάτω από τη Λάρισα. Τον ρώτησα μάλιστα αν θα τον προλάβω το πρωί μήπως έχω φύγει εγώ για την δουλειά» περιγράφει η σύντροφος του μηχανοδηγού για το μοιραίο βράδυ.

Εκείνη έμαθε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα λίγη ώρα μετά, από το διαδίκτυο και τα έκτακτα δελτία.

«Όταν είδα ότι εμπλέκεται εμπορικό τρένο, καταλαβαίνετε, η αντίδρασή μου ήταν πολύ άσχημη. Δυστυχώς από συνάδελφό του μου επιβεβαιώθηκε ότι ο ίδιος οδηγούσε το τρένο» περιγράφει.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 30χρονος μηχανοδηγός την είχε ενημερώσει κατά καιρούς για προβλήματα που υπήρχαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο με βλάβες και καθυστερήσεις στα δρομολόγια. «Υπήρχαν πολλά προβλήματα στο σιδηρόδρομο, ειδικά με τα ρεύματα, ειδικά με κάποιες βλάβες στα τρένα που καθυστερούσαν. Ήξερα για συμβάντα στο παρελθόν που είχαν γίνει δυστυχήματα δυστυχώς».

«Μεγαλύτερη η ευθύνη όσων έβαλαν τον σταθμάρχη σε αυτή τη θέση»

Ο τραγικός πατέρας του μηχανοδηγού μιλά ακόμα για τον σταθμάρχη που έχει προφυλακιστεί για το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

«Για τον σταθμάρχη και αυτούς που τον έβαλαν εκεί, αυτός ήταν ανεπαρκής αλλά ο μηχανισμός που τον αξιολόγησε πού ήταν; Αυτοί φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη» ξεσπά ο πατέρας του Δημήτρη Μασσαλή.

«Απαράδεκτο το ποσό που αναφέρθηκε, η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με χρήματα. Κοστολογούν το έγκλημα, που σκότωσαν 57 παιδιά του ελληνικού λαού, με 40.000 την ανθρώπινη ζώη. Απαράδεκτο για να μην πω τίποτα χειρότερο» λέει για τα μέτρα της κυβέρνησης, ο πατέρας του Δημήτρη Μασσαλή.

Πηγή: in.gr

Σχόλια