Γιώργος Δ, Ζαρέντης : Αυτή η εκτροπή, πρέπει να σταματήσει.

 


Γράφει ο Γιώργος Δ, Ζαρέντης.
Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου.
Δράττομαι της ευκαιρίας του καλωσορίσματος των μέχρι τώρα νέων υποψηφιοτήτων, να μοιραστώ κι εγώ μαζί με όλους αυτούς που ένιωσαν μια ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές από νέα, για τα κοινά, άτομα στον πασίγνωστο πια και πολύπαθο συνάμα Δήμο Ξηρομέρου.

Ένοιωσα ικανοποίηση, θεωρώντας ως επιτακτική αναγκαιότητα την κάλυψη ενός εντελώς κενού πολιτικού χώρου που θα έπρεπε να υπάρχει τόσο για την ελεύθερη έκφραση του συνόλου των δημοτών όσο και για τον διαφορετικό, τον υγιή τρόπο και λόγο του πολιτεύεσαι.

Δηλαδή, μια δημοτική παράταξη που θα μπορέσει να δημιουργήσει ελπίδα και να εμπνεύσει τους δημότες για συμμετοχή στην προσπάθεια πραγμάτωσης ενός οράματος με ξεκάθαρο ,όμως, κοινωνικό πολιτικό προσανατολισμό.

Ένοιωσα ικανοποίηση, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να ``γκρεμίσουν`` ένα ισχυρό τείχος που χτίζονταν, μπροστά στα μάτια μας, πλέον της εικοσαετίας και με την πρόβλεψη δημιουργίας συνεχιστών διατήρησης του.

Ένα τείχος περιμετρικά του Δημαρχείου με απαγορευτικά σε κάθε είσοδο για άτομα που δεν είναι μέλη της Ομάδας ή δεν συνεργάζονταν μαζί της.

Λέγοντας δε ομάδα, εννοώ κάτι σαν αυτό που οι ``φαντασιόπληκτοι`` ονομάζουν ``Οικογένεια`` με πάρα πολύ μεγάλη επιρροή σε όλα σχεδόν τα κράτη και τις κυβερνήσεις.

Μιας ομάδας, λοιπόν, που θα τολμήσω να χαρακτηρίσω ως Άχρωμη, παρά την γύρω πολυχρωμία και Άοσμης, ελλείψει του αρώματος της κοινωνικής συνοχής.

Χωρίς ενιαίο και ενωτικό κοινωνικό, πολιτικό, φιλοσοφικό και οραματικό υπόβαθρο

Γι αυτό δεν θα χρειαστεί πολύ σκέψη και άλλα ερεθίσματα # αν τον ενδιαφέρει η ευταξία κ.α.# για να προσπαθήσει ο καθένας να αναζητήσει το κίνητρο της ομάδας ή τα επί μέρους κίνητρα των μελών της ομάδας καθώς και το που αυτά τα κίνητρα συναντιούνται και ομογενοποιούνται συγκροτώντας διεκδικητικό,κατακτητικό του δημαρχιακού θώκου ψηφοδέλτιο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Επειδή όμως, ήθελα με 400 λέξεις να ολοκληρώσω το καλωσόρισμα με τις επισημάνσεις, συμπυκνώνω προτρέποντας, όλους μας, σε μια δεύτερη ματιά, στο 4ο κεφάλαιο της Πολιτείας του Πλάτωνα στους διαλόγους περί Φυλάκων και περί ιδιοτήτων γεωργών, τεχνιτών, εμπόρων, ιατρών, δικαστών, ποιητών, μουσικών, παιδαγωγών συμβατών και ασύμβατων με την ιδιότητα του Φύλακα της Πόλης.

Ακόμα και με προσαρμογή στην εποχή μας, ποιοι έχουν το ανάστημα να αμφισβητήσουν τον ορθό λόγο.
 Έναν Σωκράτη,,, Ας είναι

Κλείνοντας, επικαλούμαι τα λόγια του Σεφέρη στη μνημειώδη δήλωση του για την Χούντα.

Αυτή η εκτροπή, πρέπει να σταματήσει.

Σας ομιλώ, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, γιατί δεν ανήκω σε κανένα κομματικό χώρο και δεν εξαρτώμαι από κανέναν. !

Γιώργος Δ, Ζαρέντης
Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια