ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ;

 


 ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ;

Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Σε σύγχυση βρίσκονται οι Ξηρομερίτες για το πότε, και ποιες απ ευθείας αναθέσεις έγιναν στο Δήμο Ξηρομέρου ….και ποια ωφέλεια (;), ή ζημία προέκυψε, από αυτές, για το Δήμο και τους πολίτες……

Το ερώτημα αμείλικτο και χρήζει άμεσης και υπεύθυνης απάντησης .

Έγιναν επί θητείας Γαλούνη, ή επί θητείας Τριανταφυλλάκη ;   Και σε τι ποσό ανήλθαν οι αναθέσεις του μεν;  Σε τι ύψος έφθασαν οι αναθέσεις  του δεύτερου ; Και κυρίως, πως δικαιολογείται ο κατ επείγον χαρακτήρας σε αυτές τις αναθέσεις ;

Οι διάφορες πληροφορίες που βλέπουν, τον τελευταίο καιρό, το φως της δημοσιότητας , ως συνήθως ανεπίσημες αλλά σε  κάθε περίπτωση υποβαλλόμενες, δεν μας φωτίζουν. Τουναντίον,  δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση, προφανώς γιατί κάποιους- από αυτούς που τις διοχετεύουν- αυτό εξυπηρετεί.

Ως Δημότης του Ξηρομέρου απαιτώ -όπως και η μέγιστη μάζα των συμπολιτών μας-  να έχω επίσημη , Δημόσιακαι δια του Τύπου ,πληροφόρηση για το μείζον αυτό θέμα. Οφείλουν οι  κ. Γαλούνης και Τριανταφυλλάκης να πληροφορήσουν με κάθε λεπτομέρεια τους Δημότες , στα πλαίσια της άσκησης χρηστής Διοίκησης.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γαλούνης και ο νυν κ. Τριανταφυλλάκης θα πρέπει να δώσουν επίσημα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να πάψουν να  γνωστοποιούνται στοιχεία, με πλάγιο τρόπο, που όμως προκαλούν σύγχυση και ευνοούν την διοχέτευση της αντιπαράθεσης στους πολίτες, που κάποιοι, εξ αυτών, υιοθετούν τη  θέση της μιας πλευράς και άλλοι την θέση της άλλης πλευράς.

Η διχόνοια στους πολίτες του Ξηρομέρου είναι ότι το χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον τόπο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, για το Ξηρόμερο που πασχίζει να σταθεί στα πόδια του ενώ οι Ξηρομερίτες καλούνται, σε περίπου  έξι μήνες, να επιλέξουν τη Νέα Δημοτική Αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 Με όλο τον σεβασμό που τρέφω τόσο στον κ. Γαλούνη όσο και στον κ. Τριανταφυλλάκη θα πρέπει να τους επισημάνω ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τιμία, αλλά και να φαίνεται. Γι αυτό , λοιπόν, όλα στο φως…..

Οι Ξηρομερίτες θα πρέπει να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια για το ζήτημα, έτσι ώστε να προσέλθουν   τον Οκτώβριο στην κάλπη, κατασταλαγμένοι και να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, νηφάλια και εν πλήρει γνώση των συνεπειών της επιλογής τους.

Πόσω μάλλον, που στο Ξηρόμερο προβάλλει- ως εναλλακτική λύση- δυναμικά η διεκδίκηση της Διοίκησης του Δήμου από άφθαρτα πρόσωπα και από έναν Συνδυασμό , που έχει όλα τα εχέγγυα για την άσκηση χρηστής Διοίκησης και προστασίας των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών του.

Ο Ανώτατος Δικαστής κ. Σάββας, διεκδικητής της Δημαρχίαςως επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα- Καθαρά -Χέρια’’ αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών και για τη λειτουργία των απ ευθείας αναθέσεων με βάσει τις κείμενες Διατάξεις και τη λογική τους και όχι με βάση την παρερμηνεία τους.

ΥΓ. Στον καλό και αγαπητό μου φίλο, τον γιατρό του Ξηρομέρου Παναγιώτη Στάικο, εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς  μου ταχεία ανάρρωση και πάντα να είναι σιδερένιος και απόλυτα υγιής.

Σχόλια