Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να προστατέψεις το σκύλο σου από τα παράσιτα φυσικά



Αναρωτιέσαι ποτέ μήπως προσπαθώντας να προστατέψεις το σκύλο σου, θέτεις σε κίνδυνο την υγεία του; Πολλά από τα φαρμακευτικά αντιπαρασιτικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του σκύλου σου .Κάποια από αυτά είναι δερματικά και κυρίως νευρολογικά. Παρόλο που τα νεότερα προϊόντα χρησιμοποιούν νευροτοξίνες,οι οποίες επηρρεάζουν μόνο τα αρθρόποδα, όλο και περισσότερα ζώα εμφανίζουν ανησυχητικές παρενέργειες. Αν ανησυχείς και εσύ διαβάζοντας κάποιες από τις παρενέργειες των φαρμάκων, διάβασε μερικούς τρόπους που μπορείς να προστατέψεις το σκύλο σου με προϊόντα της φύσης! .

Σκόρδο

Αν η πρώτη σου σκέψη είναι “μα το σκόρδο δεν είναι τοξικό για το σκύλο μου;” συνέχισε να διαβάζεις. Το σκόρδο μπορει να αποτελέσει κίνδυνο αν δοθεί σε τεράστιες ποσότητες. Η παραδοσιακή κτηνιατρική δηλώνει ότι 15-30 γραμμάρια σκόρδου ανά κιλό σωματικού βάρους μπορεί να προκαλέσει μια επιβλαβή αλυσίδα γεγονότων στο σώμα του σκύλου σας. Με μια σκελίδα σκόρδο που ζυγίζει περίπου 3-7 γραμμάρια, αυτή είναι μια μεγάλη ποσότητα σκόρδου.

Το φρεσκοκομμένο σκόρδο στη διατροφή του σκύλου σου λειτουργεί ως αντιπαρασιτικό, αντικουνουπικό και αντιοξειδωτικό. Μία ασφαλής καθημερινή δοσολογία είναι 1/4 κ.γ ανά 7 κιλά σωματικού βάρους.

Φυτικά αντιπαρασιτικά

Οποιοδήποτε προϊόν περιέχει αιθέρια έλαια ή neem oil είναι μία πολύ ασφαλής επιλογή. Καθως είναι φυτικά προϊόντα και δεν επιβαρύνουν πουθενά τα ζώα μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνδυασμό προϊόντων για καλύτερο αποτέλεσμα.

Περιβάλλον

Φρόντισε να έχεις στον κήπο ή το μπαλκόνι σου κάποια εντομοαπωθητικά φυτά όπως λεβάντα,λεμονόχορτο,φασκόμηλο,γεράνι και σιτρονέλα.Μυρίζουν υπέροχα και απωθούν κουνούπια και σκνίπες.

Επίσης μπορείς να ψεκάσεις γύρω από τις πόρτες και τα σημεία που κάθεστε με το σκύλο έξω με κάποιο φυτικό απωθητικό σπρέι.

Γη διατόμων

Η Γη διατόμων είναι άλλο ένα προϊόν της φύσης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις τα εξωπαράσιτα. Λειτουργεί σαν αποξηραντικό,στεγνώνοντας τον εξωσκελετό των εντόμων και τα σκοτώνει. Λειτουργεί φυσικά και δεν είναι τοξική σε αντίθεση με τα συμβατικά αντιπαρασιτικά για σκύλους και γάτες.Μπορείς να ρίξεις στον κήπο ή και μέσα στο σπίτι.Φρόντισε να είναι βρώσιμη μόνο για να είναι ασφαλής για τα ζώα που θα πλησιάσουν τη σκόνη.

Μπάνιο

Ένα μπάνιο σε εβδομαδιαία βάση θα βοηθήσει επίσης να κρατήσεις μακριά τους καλοκαιρινούς εχθρούς. Προτίμησε κάποιο σαμπουάν που να έχει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Επίσης ένα βούρτσισμα κάθε βράδυ μετά τη βόλτα σας θα βοηθήσει να εντοπίσεις τυχόν παράσιτα επάνω στο σκύλο.

EΜ tick κολιέ

ΕΜ® σημαίνει Effective Microorganisms® και μπορείς να μάθεις περισσότερα σε αυτό το άρθρο. Τα κολιέ θα τα βρεις εδώ.

Γενικά τα φυτικά αντιπαρασιτικά έχουν ήπια δράση γι’ αυτό το καλύτερο είναι ο συνδυασμός. Η δράση τους είναι ακίνδυνη οπότε μπορείς να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω χωρίς να επιβαρύνεις το ζωάκι σου ή τον πλανήτη. 🙂

https://www.petfully.gr/pos-na-prostatepseis-to-skilo-apo-ta-parasita/

Σχόλια