Προφυλακίστηκαν οι δυο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο

 tromokrates6

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους ενώπιον του 3ου ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής.

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι φέρονται απολογούμενοι να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, σύμφωνα με την κατηγορία ετοίμαζαν «τυφλό» χτύπημα με στόχο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή στου Ψυρρή.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκε πως υποχρεώθηκε να επικοινωνεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο καθώς φοβόταν για την οικογένεια του καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους ενώπιον του 3ου ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής. Οι δύο νεαροί, οι οποίοι φέρονται απολογούμενοι να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, σύμφωνα με την κατηγορία ετοίμαζαν «τυφλό» χτύπημα με στόχο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή στου Ψυρρή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους ισχυρίστηκε πως υποχρεώθηκε να επικοινωνεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο καθώς φοβόταν για την οικογένεια του καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό.

Μάλιστα, εμφανίζεται να περιόρισε το ρόλο του σε αυτόν του φωτογράφου αφού, σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε πως φωτογράφισε το μαγαζί – στόχο.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σημειώνοντας πως μόλις έμαθε για το ενδεχόμενο αιματηρής επίθεσης διέκοψε κάθε επικοινωνία. Οι δυο νεαροί φέρονται να ισχυρίστηκαν πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να κάνουν κακό.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν την προφυλάκιση τους.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι νεαροί είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να στρατολογήθηκαν με την υπόσχεση χιλιάδων ευρώ για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

«Ηγετικός» ρόλος αποδίδεται σε πρόσωπο αγνώστων στοιχείων που εμφανίζεται να «καθοδηγούσε» από το εξωτερικό. Γι αυτό και έχει ασκηθεί δίωξη κατ αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ένας κατηγορούμενος συνελήφθη στη Ζάκυνθο και ο άλλος στη Σκάλα Λακωνίας, όπου οδηγήθηκαν οι αρχές μετά από έρευνες.

Μαρία Ζαχαροπούλου, newsbeast.gr

Σχόλια