Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Βρέθηκε λύση για την αποτέφρωση του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή

 


Από το ληξιαρχείο Αυλίδας η έκδοση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου με παρέμβαση του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας - Σήμερα η τελετή στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.......

Βρέθηκε η λύση στο γραφειοκρατικό πρόβλημα που προέκυψε με την αποτέφρωση της σορού του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μετά από ενέργειες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας βρέθηκε άλλο ληξιαρχείο και συγκεκριμένα αυτό της Αυλίδος, προκειμένου να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου και έτσι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καύση στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ταλαιπωρία της οικογένειας του άτυχου μηχανοδηγού οφειλόταν στο γεγονός ότι η ληξίαρχος Τεμπών δεν εξέδωσε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, επειδή ο νόμος 4277/2014 λέει ότι αυτή εκδίδεται 60 ώρες μετά το θάνατο του ατόμου και εφόσον πρόκειται για δυστύχημα έχει βγει και η «πιστοποίηση ιατροδικαστή που βεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερευνήσεως». Σημειώνεται ότι το ληξιαρχείο Τεμπών, φιλοξενείται στη Λάρισα.

Οι 60 ώρες μαζί με τις ώρες στην ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή σύμφωνα με το δήμαρχο Τεμπών και η ληξίαρχος αρνήθηκε να εκδώσει την ληξιαρχική πράξη στο μεταξύ, ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ενώ υπήρξε και τηλεφώνημα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το γραφειοκρατικό θέμα εφόσον πρόκειται και για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά από το ληξιαρχείο η απάντηση ήταν αρνητική.

protothema

Σχόλια