Μεσολόγγι: Επιστολή των εμπόρων στον Μητσοτάκη για το νοσοκομείο

Άμεση παρέμβαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι έμποροι επισημαίνουν ότι «η κατάσταση βαίνει όλο και χειρότερη, καθώς προ ολίγων ημερών υπήρξε η παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου».


«Εφόσον δεν περιλαμβάνεται στον προσεχή σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης η έκδοση ενός Medical Pass, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες φροντίδας υγείας των κατοίκων του νομού Αιτωλοακαρνανίας από ιδιωτικά κέντρα (τα οποία ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν στον νομό μας), τότε παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η επιστολή: 

«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη,

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ζητά την άμεση παρέμβαση και τη βοήθειά σας στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Σας επισυνάπτουμε λίστα με τις διαπιστωμένες ελλείψεις του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε αναγκαίο ιατρικό προσωπικό για την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους κατοίκους των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, την οποία λίστα έχουμε επανειλημμένως καταθέσει στην αρμόδια Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Ο Σύλλογός μας έχει απευθυνθεί, επίσης, στον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και στους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, γνωστοποιώντας τους τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μέσω επιστολών που τους έχουμε αποστείλει.

Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο λύσεις δεν έχουν βρεθεί, αλλά η κατάσταση βαίνει όλο και χειρότερη, καθώς προ ολίγων ημερών υπήρξε η παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα η κλινική να είναι πλέον έτοιμη να κλείσει, όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, η Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γκάγκα και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης κωφεύουν συστηματικά και επί σειρά ετών μπροστά στις δραματικές εκκλήσεις φορέων, κατοίκων, ακόμα και των τοπικών βουλευτών για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Δυστυχώς, η αδιαφορία τους αυτή βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας.

 Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της χώρας,

Στην πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών ζήσαμε τις οδυνηρές συνέπειες της αναποτελεσματικότητας και της ανευθυνότητας, οι οποίες οδήγησαν σε ένα πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Με αφορμή το τραγικό γεγονός αυτό, σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου δεν απέχουμε πολύ από το να ζήσουμε αντίστοιχες θλιβερές καταστάσεις με απώλειες ζωών εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας κάποιων στην επιτέλεση των στοιχειωδών καθηκόντων τους, ανάμεσα στα οποία είναι να διατηρούν ανοιχτή την πιο βασική κλινική ενός νοσοκομείου και να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της.

Εφόσον δεν περιλαμβάνεται στον προσεχή σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης η έκδοση ενός Medical Pass, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες φροντίδας υγείας των κατοίκων του νομού Αιτωλοακαρνανίας από ιδιωτικά κέντρα (τα οποία ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν στον νομό μας), τότε παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου».

Σχόλια