ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

 


ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

Μετά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν σήμερα στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο πως θα πνιγούμε στα σκουπίδια τις επόμενες μέρες.

Ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας έχει αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη του στο δήμο μας, εδώ και ένα χρόνο. Δέχθηκε τόνους σκουπιδιών, σε αντίθεση με τη στάση του δήμου Αγρινίου. Όμως και η αλληλεγγύη έχει τα όρια της και τα διαδοχικά κυβερνητικά «Εντέλλεσθε» τείνουν να καταστήσουν τις δικές μας  ανεπάρκειες, πρόβλημα των τοπικών κοινωνιών του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Ακόμη και αν υπήρχε μια χαραμάδα συναίνεσης, μετά τις μηνύσεις και την «επίδειξη τσαμπουκά», έκλεισε και αυτή.

Το τι θα έπρεπε να γίνει εδώ και 1,5 χρόνο, έχει υποδειχθεί από την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους του δήμου. Μόνο που η δημοτική αρχή κωφεύει. Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και ενώ υπήρχαν οι πόροι στα ταμεία του δήμου, ουδεμία προώθηση εφικτών λύσεων (σταθμός μεταφόρτωσης κ.α.), προχειρότητα και ακύρωση του διαγωνισμού, συνιστούν το απόλυτο Βατερλό της δημοτικής ανεπάρκειας, το οποίο όμως πληρώνουμε ακριβά οι κάτοικοι του δήμου.

Τώρα μαθαίνουμε πως αναζητείται νέος ΧΥΤΑ και μάλιστα εκτός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος με νέα υπουργικά «Εντέλλεσθε» θα δεχθεί τα απορρίμματα μας. Αν και όταν βρεθεί, αφ’ ενός μεν θα μας στοιχίζει «ο κούκος αηδόνι» και αφετέρου ουσιαστική αποκομιδή απορριμμάτων δεν θα πραγματοποιείται.

Κύριοι της δήθεν δημοτικής διοίκησης,

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και σε αυτό το ζήτημα!  

 


--
                                 Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Εκπαιδευτικός - π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

                          

Σχόλια