ΞΗΡΟΜΕΡΟ : ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ! Δεν έχουν ιδέα για το παρελθόν….

 



Γράφει-Σχολιάζει

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Θλίψη, αηδία αλλά και γέλιο προκαλεί, ταυτόχρονα, η απέλπιδα προσπάθεια κάποιων γνωστών-αγνώστων να μας πείσουν ότι δεν έχουν ιδέα , δεν είδαν και δεν άκουσαν τι έχει συμβεί, στο παρελθόν, σε εκλογικές αναμετρήσεις στο Ξηρόμερο. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι, επί χρόνια, βοά ο τόπος με ονόματα και ποσά να κυκλοφορούν, από στόμα σε στόμα, αλλά και από καφενείο σε καφενείο , από καφετέρια σε καφετέρια και από μπλογκ σε μπλογκ.

Και να ήταν μόνο αυτά ; 

 Οι ‘’ευαίσθητοι του…. πώλου’’ αλλά, ωστόσο, απόλυτα υποκριτές περί την αλήθεια , τη συκοφαντία και το ψέμα, επιχειρούν να μας πείσουν ότι οι καταγγελίες που έγιναν, από τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας για το θέμα χρηματισμών και εξαγοράς ψήφων στο Ξηρόμερο, δεν έγιναν ποτέ, αλλά είναι στη φαντασία κάποιων αιθεροβαμόνων και ρομαντικών της Δημοκρατίας….

Τι κι αν οι καταγγελίες έγιναν από έγκριτο Δημοσιογράφο και νυν βουλευτή, εκ των πιο αξιολόγων του Ελληνικού Κοινοβουλίου…. Τι κι αν το θέμα είχε πάρει τεράστιες διστάσεις πανελληνίως….. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που πολλοί ντρεπόμασταν να πούμε ότι είμαστε Ξηρομερίτες, μετά την, δικαιολογημένη, τηλεοπτική διαπόμπευση…

Αυτούς τους ‘’ευπειθείς ‘’ , ‘’άσπιλους’’, ’’αγνούς’’ και ‘’αμόλυντους’’ συμπολίτες μας ενόχλησε το γεγονός ότι στην Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου Συνδυασμού ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ υπήρξε απλή αναφορά στο γεγονός, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά η εκλογική περίοδος, ή οι περίοδοι τις οποίες αφορούσε.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η επίθεση που δέχθηκε η νέο -ιδρυθείσα Δημοτική Παράταξη και ο επικεφαλής της Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός κ. Σάββας, αποβλέπει στο να απαξιώσει την προσπάθεια της Παράταξης και να ‘’περάσει’’ την άποψη ότι ‘’όλοι είναι το ίδιοι.’’

Όχι κύριοι, δεν είναι όλοι το ίδιο.

 Καθένας έχει την ιστορία του- προσωπική και επαγγελματική- και την δική του αξιοπρέπεια.

Όσο και αν προσπαθείτε να εξισώσετε τα πάντα, δεν θα το καταφέρετε, γιατί ο κόσμος και γνωρίζει-αυτά που εσείς τάχα μου δεν γνωρίζετε-και είναι έτοιμος να εμπιστευθεί την τύχη του σε ανθρώπους, που δεν έχουν γεμίσει τις τσέπες τους με Δημοτικό Χρήμα, ούτε αποσκοπούν σε κάτι τέτοιο.

Η απληστία, η αλαζονεία και η ‘’λαμογιά’’ είναι γνωρίσματα άλλων και όχι των πρωτεργατών της Παράταξης ‘’Ξηρόμερο Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’, της οποίας έχω την τιμή να είμαι εκ των πρωτεργατών της.

Τα χτυπήματα ‘’κάτω από τη μέση’’ θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει, όπως και οι εμπνευστές τους.

 Αυτά, εν αρχή, για να βάλλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Καλά θα κάνετε να φροντίσετε ότι το προεκλογικό παιχνίδι να γίνεται με όρους πολιτικού Πολιτισμού και όχι με όρους κανιβαλισμού, όπως μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει.

 Αρκετά καταστρέψατε το Ξηρόμερο. Φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει τα αίσχη σας !

Σχόλια