Στο ίδιο εργο θεατές στο Μεσολόγγι με τις πλημμύρες

 mesologgi (3)

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της ανατολικής περιοχής της πόλης του Μεσολογγίου καθώς για μια ακόμη φορά έσπασε ο χείμαρρος που διέρχεται δίπλα από το πρώην lidl, με αποτέλεσμα τα λασπόνερα να καταλήξουν σε αυλές, κήπους, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις!

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα στον συγκεκριμένο χείμαρρο δεν έχουν ληφθεί μέτρα από τους αρμοδίους. Και τον Οκτώβριο του 2021 είχε σημειωθεί αντίστοιχη πλημμύρα η οποία είχε καταστρέψει ολοσχερώς τα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι τώρα ο επιχειρηματίας δεν έχει αποζημιωθεί παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια και η καταστροφή που υπέστη ήταν ολοκληρωτική.


Σήμερα ο χείμαρρος ξεχείλισε πιο κάτω πνίγοντας άλλα σπίτια, όμως ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και για ολόκληρη την ανατολική περιοχή της πόλης αν δεν υποχωρούσαν τα νερά. Ο χείμαρρος ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας όμως έσπευσε ο Δήμος να «μπαλώσει» την κατάσταση προκειμένου να μην προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

mesologgi (1)

Με φορτηγά του Δήμου μεταφέρθηκαν αδρανή υλικά ώστε να αποκατασταθεί έστω και πρόχειρα η ζημιά στην κοίτη του χειμάρρου.

Οι κάτοικοι όμως δεν μπορούν να ηρεμήσουν αφού όσο διαρκεί η βροχή θα βρίσκονται επί ποδός να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά που δυστυχώς έζησαν και πέρυσι την ίδια κατάσταση όπως λέει μια μητέρα ενός 2χρονου παιδιου.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος, Φόνη Μελαχρή και Γιώργος Παλιούρας επισκέφθηκαν την περιοχή και συνομίλησαν με τους ανθρώπους οι οποίοι ζητούσαν να ασκηθεί πίεση στην Περιφέρεια ώστε να γίνει ένα έργο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους.

mesologgi (4)

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr

Σχόλια