Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Μετά από 10 και πλέον χρόνια, αίρεται η απαγόρευση για το νερό του Αστακού, με απόφαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

 

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΣΤΑΚΟΥ 18 ΑΠΡ 2023 
Ημερομηνία 18 Απρ. 2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, τον Αστακό, ότι με επίσημο έγγραφο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (επισυνάπτεται), με αριθμό πρωτοκόλλου οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΜΠΕΑΙΤ/120065/1990/13-4-2023, μετά από 10 και πλέον χρόνια, αίρεται η απαγόρευση για το νερό του Αστακού.
Το νερό του Αστακού από σήμερα είναι κατάλληλο και ασφαλές για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση.
Με τη βοήθεια, συνδρομή και καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με εντατική δουλειά των Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου και τον συντονισμό των ενεργειών από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ύδρευσης, κο Σωτήρη Μακρή, συντάχθηκε σύγχρονο Σχέδιο Ασφάλειας Νερού, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και προστασίας των πηγών και των αντλητικών συγκροτημάτων, γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί των δεξαμενών, καθώς και αδιάλειπτη χλωρίωση του παρεχόμενου ύδατος με σύγχρονους χλωριωτές. Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των δικτύων υδροδότησης.
Έχοντας όλοι νωπή την μνήμη των σοβαρών προβλημάτων της ύδρευσης του Αστακού, οφείλω να συγχαρώ όλη την ομάδα για την άοκνη προσπάθεια και τις επιτυχίες της. Πλέον, η βελτίωση, τόσο των ποσοτικών δεικτών όσο και των ποιοτικών, είναι γεγονός.
Τέλος, μέσα από την ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου, στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υλοποίηση της ενεργειακής αυτονόμησης του Δήμου, μέσα από τον ενεργειακό συμψηφισμό, οδηγούμαστε στην μείωση του κόστους παροχής ύδατος και μείωση των ανταποδοτικών τελών.
Άλλη μια δέσμευση της δημοτικής αρχής και της παράταξής μας, «Ξηρόμερο - Δύναμη Ελπίδας», γίνεται πράξη, αποτέλεσμα στοχοθεσίας, εντατικής, επίμονης και δύσκολης προσπάθειας.
Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη.
Συνεχίζουμε...
 
Με εκτίμηση
 
Τριανταφυλλάκης Λεων. Ιωάννης
 
Δήμαρχος Ξηρομέρου
 
ΣΑΝ Αστακού
 

Σχόλια