''Έκτακτο Παράρτημα'': το 1ο φύλλο της εφημερίδαςτου Δημοτικού Σχολείου Αστακού

 


Εδώ Παράρτημα! Έχουμε να ανακοινώσουμε ότι το 1ο φύλλο της εφημερίδας μας είναι γεγονός. Ονομάζεται "Έκτακτο Παράρτημα" επειδή ΚΑΙ Παράρτημα είμαστε, ΚΑΙ Έκτακτοι. Τι όχι;


Αυτό το πρώτο φύλλο το αφιερώσαμε στους 17 Στόχους του Ο.Η.Ε. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τι έχει λοιπόν το μενού;

Έχουμε και λέμε:
Έχει έρευνα για το αν ο Αστακός είναι βιώσιμη πόλη. Πήγαμε βόλτα στο κέντρο με καροτσάκι μωρού, ποδήλατο, ως ΑμεΑ και ως τουρίστες. Προσπαθήσαμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια αλλά... δεν! Έπειτα ρωτήσαμε τον Δήμαρχο. Κι αυτός μας απάντησε. Διαβάστε στις σελίδες μας τι είπε. Και είπε αρκετά.


Φυσικά δε σταματήσαμε εκεί. Όχι. Μιλήσαμε για το θαλάσσιο περιβάλλον σε άρθρο για τη ρύπανση. Και για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Και πάλι ρωτήσαμε τον Δήμαρχο και είχαν όλα όσα είπε μεγάλο ενδιαφέρον.


Αλλά επειδή ο Αστακός δεν μας χωρούσε, πήγαμε και Βελανιδοδάσος. Ψάξαμε για πληροφορίες, για τη χλωρίδα, την πανίδα, τις καταστροφές από τους ανθρώπους (αχ!) και τα γράψαμε για να τα διαβάσετε κι εσείς.


Και έχει και Ισότητατων Δύο Φύλων το μενού μας. Άρθρο πολύκροτο και συνεντεύξεις-φωτιά με την... εξουσία του σχολείου. Και κοντά σε όλα αυτά έχουμε φτιάξει και σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες. Έχει και γκαλερί ζωγραφικής στις σελίδες μας επειδή είμαστε και μεγάλα ταλέντα. Και όχι μόνο αυτό: γράψαμε και ποίηση. Αμέ.


Έτσι περάσαμε καλά και η δημοσιογραφία φαίνεται να μας ανοίγει μέλλον λαμπρό.


Και όλα αυτά τα στείλαμε και σε διαγωνισμό και καλή τους τύχη.
Να μας διαβάσετε, λοιπόν! Αφού... είπαμε: είμαστε Έκτακτο Παράρτημα!

https://drive.google.com/.../1BcBBt8Q35rcYhYOGxcH.../view...

Σχόλια