Αλλόκοτος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Από τις βροχές, στην άνοιξη -Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Με δύο πρόσωπα θα κυλήσει το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να αναφέρουν πως από τη Μεγάλη Δευτέρα θα κυριαρχούν οι μπόρες και οι καταιγίδες, ωστόσο από τα μέσα της εβδομάδας και όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα είναι εμφανώς βελτιωμένες.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως από την Κυριακή των Βαΐων έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλό καιρό και τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, τη Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε επίσης άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά ηπειρωτικά και δυτικά. Χιόνια επίσης θα έχουμε στα βουνά στα ηπειρωτικά. Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται αστάθεια στη Θράκη, στην Αττική, στην Εύβοια και στη Βοιωτία.

ΕΜΥ: Ο καιρός τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (10/4)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στο Βόρειο Αιγαίο, και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και στα βόρεια.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (11/4)

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και στα νότια, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/4)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Κυριακή η εικόνα του καιρού θα αλλάξει ριζικά με έντονα φαινόμενα, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και αναμένεται η κατάσταση να σταθεροποιηθεί.


Από εκεί και πέρα αλλάζουν και πάλι οι καιρικές συνθήκες, με το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα να επανέρχεται η άνοιξη, καθώς θα έχουμε ήπια φαινόμενα, με τη θερμοκρασία σταδιακά να αυξάνεται και να επανέρχεται σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 18-22 βαθμούς.

Τη δική του εκδοχή ανέφερε και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός, ο οποίος είπε ότι η αστάθεια του καιρού μπορεί να συνεχιστεί και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, καθώς τα δεδομένα είναι ακόμα ρευστά. Το σίγουρο είναι πως μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα πάμε με έντονες καιρικές αστάθειες, ενώ ο καιρός δεν φαίνεται να καθαρίζει ούτε στο τέλος της Μ. Εβδομάδας.



Τέλος, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε με τη σειρά του πως τα καιρικά δεδομένα δείχνουν ότι η Μ. Δευτέρα ξεκινά με ήλιο, όμως στη συνέχεια ο καιρός θα αλλάζει με βροχές και ίσως καταιγίδες.

Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη η αστάθεια περιορίζεται και την Τετάρτη η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αν και τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς να γνωρίζουμε με ακρίβεια τον καιρό, ωστόσο το μοντέλο δείχνει πως στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καλύτερο καιρό απ’ ό,τι στην αρχή.

Πηγή: iefimerida.gr – Αλλόκοτος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Από τις βροχές, στην άνοιξη -Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία [βίντεο] – iefimerida.gr

Σχόλια