Φωτιές στο πολιτικό σύστημα ανάβουν οι ''ΕΛΛΗΝΕΣ'' του Κασιδιάρη



Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


 


Επικίνδυνες παρενέργειες στο πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο λεγόμενο Δημοκρατικό Τόξο επιφέρει η απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει με τροπολογία την συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος  ‘’ΕΛΛΗΝΕΣ’’,  ιδρυτής του οποίου είναι το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Μια τροπολογία ,η δεύτερη του τελευταίου διαστήματος, που πρόκειται σύντομα, ενδεχομένως και αύριο να συζητηθεί και ψηφισθεί στη Βουλή.


Τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου Δημοκρατικού Τόξου εμφανίζονται με διαφορετικές θέσεις το καθένα  και με εντελώς διαφορετικά επιχειρήματα, πράγμα που καθιστά βέβαιον ότι δεν θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση από το Κοινοβούλιο, ως προς τη συμμετοχή , ή όχι στις εκλογές της 21ης Μαΐου  του ακροδεξιού κόμματος ‘’ΕΛΛΗΝΕΣ’’.



.com/img/a/


Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη ταχθεί, με επίσημες τοποθετήσεις, υπέρ της ψήφισης της τροπολογίας, αλλά δεν φαίνεται ότι  θα τους ακολουθήσουν τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το Μερα 25, ενδεχομένως, και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι στη σχετική συζήτηση θα υπάρξει οξεία αντιπαράθεση και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα, με αλληλοκατηγορίες για την ευθύνη εκείνων, που συνέβαλαν στο να ενδυναμώσει απειλητικά το κόμμα Κασιδιάρη.


Το πρωτόγνωρο , όμως, και άκρως ανησυχητικό είναι ότι εκδηλώθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Ανωτάτου Δικαστή και συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος κατηγόρησε, ευθέως, την Κυβέρνηση για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.


 Παραίτηση Τζανερίκου


 Την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα υπέβαλε , ήδη ο κ. Χρήστος Τζανερίκος, μια ημέρα μετά τη δήλωσή του περί ευθείας παρέμβασης στον Άρειο Πάγο με την υποψήφια τροπολογία για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη και τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η παραίτηση του κ. Τζανερίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.


 Ειδικότερα,  όπως διέρρευσε στον Τύπο και γράφει , σχετικά το in.gr, ο κ. Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – και τα άλλα κόμματα_ ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.


Στη δήλωση Τζανερίκου έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης  Βορίδης επισημαίνοντας  ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι οι δικαστές.  Θερμός συμπαραστάτης στον κ. Βορίδη  ο πρώην Υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έφθασε στο σημείο να καλέσει τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό  σε αποχή από το καθήκοντά του και μάλιστα σε χρόνο άμεσο.


Ο Αντιπρόεδρος  του Αρείου Πάγου υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του και την προεδρία του Α1 Τμήματος αναλαμβάνει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου. Είναι αυτή  θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.Να σημειωθεί ότι  στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

http://www.xiromeronewday.com/2023/04/blog-post_61.html

Σχόλια