ΦΤΩΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

 

Γράφει Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Τα κυβερνητικά πλάνα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι αγνοούν παντελώς-θα έλεγα σε επικίνδυνο βαθμό- το Ξηρόμερο, μια από τις φτωχότερες και πιο εγκαταλελειμμένες περιοχές , όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά των Βαλκανίων. Και είναι αυτό απορίας άξιον!  

Ως εκ τούτου,απαιτείται να υπάρξει εξήγηση από τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα στελέχη της Κυβέρνησης, που κατάγονται από τον Νομό μας, οι οποίοι- κατά την άποψή μου- φέρουν βαριά την ευθύνη διότι δεν έχουν καταφέρει να πιέσουν προς την κατεύθυνση να αναβαθμισθεί μια ξεχασμένη ελληνική επαρχία, αλλά και γενικότερα ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό-αν ποτέ γίνει-θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Πλατυγιάλι, που, σε κάθε εκλογική περίοδο, αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα θέματα των πολιτικών κομμάτων εξουσίας - σε ότι αφορά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες περί μεγάλων επενδύσεων και οραμάτων - έπαψε , πλέον, να αναφέρεται ακόμα και στις προεκλογικές φανφάρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη ομιλία του στο Αγρίνιο απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο Πλατυγιάλι. Γιατί, άραγε ; Μήπως η Κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι η υπόθεση Πλατυγιάλι,  είναι ''τελειωμένη'' και δεν εμφανίζει καμία προοπτική, οπότε μια ακόμη αναφορά για την αξιοποίησή του Λιμανιού, θα αποτελούσε κόλαφο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες;

 Ή συμβαίνει κάτι άλλο, και τι ;

Ουδεμία αναφορά έγινε από τον κ. Μητσοτάκη στην αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Πλατυγιαλίου-Ιόνιας οδού, ούτε, φυσικά, σε σχεδιασμό αναβάθμισης της σύνδεσης Πλατυγιαλίου με το Αεροδρόμιο του Ακτίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έχει απασχολήσει ποτέ την κυβέρνηση. Και είναι αυτό φυσιολογικό από τη στιγμή, που με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί οι βουλευτές της περιοχής .

Στα αζήτητα μπαίνει και η οδική σύνδεση Αγρινίου-Καρπενησίου, παρά τις όποιες τοπικές πιέσεις και τις , κατά καιρούς, αποσπασματικές κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατασκευή του φιλόδοξου και απαραίτητου έργου για την αναβάθμιση Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.

Σχόλια