Ατύχημα στη παιδική χαρά Αστακού

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS  ατύχημα είχαμε στη παιδική χαρά του Αστακού  παρά την σχετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου  να μην λειτουργούν είναι προσβάσιμες και συνεχίζουν πολλά  παιδιά να παίζουν σ αυτές.

 

Δυστυχώς  παρότι  έχει περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα "σφράγισης"  τους και τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την συντήρηση τους, οι παιδικές χαρές δεν έχουν δοθεί ακόμη σε λειτουργία .

Πολλά παιδιά έχοντας  την έμφυτη ανάγκη για παιχνίδι προστρέχουν στις παιδικές χαρές καθότι είναι ουσιαστικά αφύλακτες. Εν προκειμένω στη παιδική χαρά Αστακού υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τα παιδιά αφού λείπουν κάγκελα από την περίφραξη της  

Κάποιος γονέας στην προσπάθεια του να εισέλθει να πάρει το παιδί του από την παιδική χαρά που έπαιζε αμέριμνο  κτύπησε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Αστακού όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες .

Δυστυχώς μετά  την ολοκλήρωση του έργου  "συντήρηση και αναβάθμιση "  οι παιδικές χαρές δεν μπόρεσαν να  δοθούν στα παιδιά προς χρήση  γιατί δεν ήταν πιστοποιημένες και απολύτως ασφαλείς ως ο νόμος ορίζει ,αλλα εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν είναι και επαρκώς "σφραγισμένες" 

θα θυμίσουμε :

👉 ότι σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία,είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος των παιδικών χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη ορθή λειτουργία τους. 

Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά.
 
Ενδεικτικά σημεία ελέγχου είναι η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στον εξοπλισμό και στο έδαφος, η κατάσταση του δαπέδου, οι εκτεθειμένες θεμελιώσεις, τα αιχμηρά άκρα, τα τμήματα που λείπουν, η δομική αρτιότητα και η υπερβολική φθορά κινούμενων ή μη τμημάτων.

👉 ότι έγιναν έργα  συντήρησης και αναβάθμισης στις  14 παιδικές  χαρές  του Δήμου Ξηρομέρου, συμπεριλαμβανόμενης και της παιδικής χαράς Αστακού προϋπολογισμού 212.000 €. Η χρηματοδότηση για την συγκεκριμένη αναβάθμιση των παιδικών χαρών, έγινε από το «ΦιλόΔημος II», απόφαση 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018)

Αποτελεί αναγκαιότητα και οφειλόμενη πρώτη προτεραιότητα από την Δημοτική Αρχή  η άμεση διάθεση προς ασφαλή χρήση  όλων των παιδικών χαρών του Δήμου προς τα παιδιά

Το παιχνίδι για ένα παιδί είναι απαραίτητο για την πνευματική, κοινωνική, συναισθηματική και σωματική του ανάπτυξη 

 Παιδί και παιχνίδι, έννοιες ταυτόσημες...

https://veloutsanews.blogspot.com/2023/04/blog-post_923.html


Σχόλια