Γέμισε με Μπάζα ο δρόμος Αστακού-Μαχαιρά

 .com/img/a/.com/img/a/

Γέμισε με μπάζα ο δρόμος Αστακού-Μαχαιρά. Κάποιοι ασυνείδητοι αποθρασύνθηκαν και εναποθέτουν διάφορα μπάζα και κυρίως αδρανή υλικά από οικοδομές που επισκευάζουν ή ανεγείρουν, σε διάφορα σημεία, παραπλεύρως του οδικού άξονα.

Και βέβαια το φαινόμενο άκρως αποκρουστικό αισθητικά για τους διερχόμενους αλλά και επικίνδυνο και καταστροφικό για τις  παρακείμενες δασικές εκτάσεις, που γίνονται ευάλωτες στις πυρκαγιές (πεταμένα ξύλα από πορτοπαράθυρα, στρώματα, οικοσυσκευές κλπ)

 Οι καλοί αυτοί συμπολίτες μας , εκμεταλλεύονται- για τις απεχθείς ενέργειές τους-  τον  ανύπαρκτο έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές , αλλά προβάλλουν και τη σοβαρή δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει φροντίσει να υπάρχει ένας σταθερός χώρος προορισμένος για αυτήντη χρήση, ή ο χώρος αυτός βρίσκεται σε απόσταση απαγορευτική για την μεταφορά των μπάζων.

Και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με το μείζον αυτό θέμα, το οποίο, όσο περνά ο καιρός, παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επιβάλλεται ο Δήμος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να εξεύρει άμεσα λύση. 

Γιατί, απλά, αυτή είναι η δουλειά του. Καλό θα είναι, σε κατάλληλα και προσβάσιμα μέρη, σε κάθε κοινότητα, ή μεταξύ  δύο ή περισσοτέρων κοινοτήτων να δημιουργηθούν προσωρινοί χώροι εναπόθεσης  των μπάζων , τα οποία στη συνέχεια , συνεργεία του Δήμου να τα μεταφέρουν στο χώρο, που αυτά προορίζονται, , ενδεχομένως στις χωματερές του Δήμου. 

Το πώς αυτό μπορεί να συμβεί, είναι προφανές ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου και ουδενός άλλου.

Αλλά ως πολίτες, ως Δημότες οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό και το θέαμα αποκρουστικό.

http://www.xiromeronewday.com/2023/04/blog-post_9.html

Σχόλια