Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνεστίαση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων “ Τα Κόροντα“

 

Σε ένα όμορφο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου τα Κόροντα.
Τη Κυριακή 5/3/2023 και ώρα 13:00 στην οικογενειακή ταβέρνα “ Καπα. Μι.” , πρώην “Καπετάνιος”, στα Κάτω Πετράλωνα οι Χρυσοβιτσάνοι και οι φίλοι τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου, γέμισαν το χώρο και πέρασαν ένα πολύ όμορφο απόγευμα. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου συμμετέχοντας στο πένθος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και δεν επέτρεψε ζωντανή μουσική από την ορχήστρα. Η εκδήλωση άρχισε με τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο Πάτερ Βασίλειος Πόπης πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου Ταξιάρχης Σάββας, ο οποίος έκανε έναν μικρό απολογισμό της δράσης του συλλόγου και κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου και ιδιαίτερα στη κορυφαία εκδήλωση, το διήμερο Ιστορικό συνέδριο που διοργανώνει ο σύλλογος στις 6 και 7 Αυγούστου 2023 στο Δημοτικό σχολείο Χρυσοβίτσας. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες τρία εκλεκτά μέλη του συλλόγου οι Αλέξανδρος Καραγιάννης και Αλέξανδρος Σάββας για την πολυετή σταδιοδρομία τους στη δικαιοσύνη όπου έφτασαν στα ανώτατα αξιώματα και τίμησαν το χωριό μας. Τιμήθηκε επίσης ο Κώστας Κύρου για την προσφορά του στο σύλλογό μας αφού κάθε χρόνο δίνει δωρεάν τη βασιλόπιτα και πολλές φορές έχει δώσει χρηματικές ενισχύσεις στο σύλλογο.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσίαση τους ο υποψήφιος βουλευτής του Πασόκ-Κιναλ Ιωάννης Μουρτζιάπης, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλακης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας και Ιωάννης Ανδρέα Ζορμπάς. Ο πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Χολής, ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου. Παρέστησαν επίσης από το σύλλογο Μαχαιριωτών ο πρόεδρος Γρηγόρης Τσίντζος η αντιπρόεδρος Πηνελόπη Γκούμα, ο ταμίας Γεώργιος Καραγιάννης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αθηνά Μπούρχα απο το σύλλογο Προδρομιτών εκπρόσωπος η Ντίνα Καρανίκα, από τον πολιτιστικό σύλλογο Καραϊσκάκη ο ταμίας Δημήτρης Σ. Παπαζώης απο την επιτροπή αγώνα κατα της ΠΟΑΥ το μέλος Χρήστος Μάντζαρης από το σύλλογο Απανταχού Ξηρομεριτών ο πρόεδρος Γεράσιμος Ανδρέα Ζορμπάς και από το σύλλογο Αετινών ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Αναγνωστέλος. Μηνύματα έστειλαν ο πρώην δήμαρχος Ξηρομέρου και αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Στάϊκος, ο Απόστολος Ν. Πανταζής με καταγωγή από το χωριό μας, πρώην δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μέλος του συλλόγου μας και ο Δημήτρης Γ. Παύλου πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Χρυσοβίτσας

Ο Λόγος του Προέδρου
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές,
Σας καλωσορίζω στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, που διορ γανώνουμε γι’ άλλη μια φορά στα πλαίσια της στενότερης επαφής μεταξύ των συγχωριανών και φίλων,

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, παρά τις δυσκολίες της εποχής.
Η παρουσία συγχωριανών και φίλων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας για ν’ αναδείξουμε και να προβάλουμε το χωριό μας.

Στην αρχή πρέπει να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που διοργανώσαμε κι αυτές που προγραμματίζουμε.

  • Ο Σύλλογός μας έδωσε χρήματα για την αγορά παιδαγωγικού και αθλητικού εξοπλισμού αυλής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του χωριού μας.
  • Έδωσε δωρεάν στις μονογονεϊκές οικογένειες του χωριού μας γάλα εβαπορέ μακράς διάρκειας.
  • Επίσης άνοιξε νέα ιστοσελίδα στη Διεύθυνση: http://www.xrysobitsa. wordpress.com. Με τις επισκέψεις σας σ’ αυτήν θα μαθαίνετε τα νέα του χωριού και τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Μέλημά μας είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και η βελτίωσή της και σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε τις προτάσεις σας.

Επίσης, εκτός από τη σημερινή μας εκδήλωση, ο Σύλλογος προγραμματίζει και τα εξής:

  • Θα συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» που έφτασε τα 43 χρόνια και τα 241 φύλλα.
  • Θα διοργανώσει ημερήσια εκδρομή.
  • Θα επανεκδώσει τον τηλεφωνικό κατάλογο.
  • Προγραμματίζει την έκδοση βιβλίου για τα αρχαία Κόροντα, καθώς επίσης και τη διοργάνωση διήμερου ιστορικού Συνεδρίου στη Χρυσοβίτσα στις 6 και 7 Αυγούστου 2023 με θέμα: την ιστορία, την παράδοση, τη λαογραφία, τις προσωπικότητες και τα μνημεία του χωριού.
  • Τέλος θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων του χωριού μας, όπως ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο, το πόσιμο νερό, η επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ και της περιοχής όπως ΠΟΑΥ κλπ.
    Παρακαλούμε να μην ξεχνάτε τη συνδρομή σας στην εφημερίδα για να συνεχιστεί η έκδοση και για να σας στέλνεται ταχυδρομικά. Επίσης να μας ενημερώνετε για τις αλλαγές διευθύνσεων και τηλεφώνων και για τα κοινωνικά γεγονότα.
    Η εκδήλωσή μας, εκτός από τα καθιερωμένα, σήμερα περιλαμβάνει και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που παλιότερα γινόταν χωριστά και η οποία είναι και φέτος προσφορά του συγχωριανού μας Κώστα Κύρου.
    Ακόμη περιλαμβάνει τη βράβευση τριών εκλεκτών μελών του Συλλόγου μας: του Αλέξανδρου Καραγιάννη και του Αλέξανδρου Σάββα για την πολυετή και λαμπρή σταδιοδρομία τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο δικαστικό Σώμα αντίστοιχα και του Κώστα Κύρου για την προσφορά του στο Σύλλογο.
    Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,
    Το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλεί όλους κοντά του, να συμμετάσχετε στον αγώνα που κάνει. Εκτιμά ότι η συνεχής λειτουργία του Συλλόγου μας για 47 χρόνια είναι σπουδαίο επίτευγμα και μεγάλη παρακαταθήκη.
    Το Δ.Σ. πέρα από τις προσπάθειές του χρειάζεται και τη δική σας στήριξη, τη βοήθειά σας και τις απόψεις σας για ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Συλλόγου και του χωριού μας.
    Παρακαλώ να ενισχύσετε τη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου μας που περιλαμβάνει μεγάλα δώρα.
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει με θλίψη τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συμπατριώτη μας Δημήτρη Μασσαλή από την Μπαμπίνη, μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
  • Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε στην σημερινή μας εκδήλωση, σε ένδειξη τιμής και συμμετέχοντες στο γενικό πένθος, να μην έχουμε ζωντανή μουσική από την ορχήστρα.
  • Επειδή δεν θα ‘χουμε μουσική η τιμή της κάρτας μειώνεται από 25€ σε 20€.
  • Ζητάμε την κατανόησή σας για το τραγικό γεγονός.
    Σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά με υγεία.

Οι βραβεύσεις
του Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα”, αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει στην συνεστίαση του Συλλόγου μας με τιμητικές πλακέτες τρία εκλεκτά μέλη του: τον Αλέξανδρο Καραγιάννη και Αλέξανδρο Σάββα για την πολυετή και λαμπρή σταδιοδρομία τους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Δικαστικό σώμα αντίστοιχα και τον Κώστα Κύρου για την προσφορά στο Σύλλογο.
Λίγα λόγια για τιμώμενους.

Αλέξανδρος Γερ. Καραγιάννης
Γεννήθηκε το 1951 στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αστακού. Πέτυχε στη Νομική σχολή του Πανεπι-στημίου Θεσσαλονίκης. Διορίστηκε το 1978 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και αποχώρησε μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας το 2018 με το βαθμό του Αντιπροέδρου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας.

Αλέξανδρος Ταξ. Σάββας
Γεννήθηκε το 1954 στη Χρυσοβίτσα Ξηρο-μέρου. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αστακού και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου. Πέτυχε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 διορίστηκε πρωτοδίκης και μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας έφτασε στο βαθμό του Προέδρου Εφετών και αποχώρησε το 2021. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας.

Κων/νος Ν. Κύρου
Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. Πέτυχε στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες μέχρι το 2000. Στη συνέχεια μαζί με εξαίρετους συνεργάτες δημιούργησε τη μεγάλη επιχείρηση Bread Factory, που διατηρεί πολλά καταστήματα στην Αθήνα και την Επαρχία. Κάθε χρόνο προσφέρει δωρεάν στο Σύλλογό μας τη Βασιλόπιτα και πολλές φορές έδωσε χρηματικές ενισχύσεις στο Σύλλογό μας καθώς και στην Αθλητική Ένωση Χρυσοβίτσας.

Σχόλια