ΞΗΡΟΜΕΡΟ : Άλλοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και άλλοι...΄΄παντελονιάζουν'' !



 Αν  αληθεύει η πληροφορία που δημοσιεύει το ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS  ότι ο γνωστός Αστακιώτης Επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής σκέπτεται να κάνει ανάκληση της δωρεάς της έκτασης, που παραχώρησε στο Δήμο Ξηρομέρου με σκοπό να επεκταθεί το νεκροταφείο  Αστακού , θα είναι μια πολύ σημαντική και συνάμα ''σημαδιακή'' κίνηση, εκπέμποντας πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση., προς κάθε υπεύθυνο και ανεύθυνο, προς κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο, αλλά κυρίως προς το λαό του Ξηρομέρου..

Γιατί αυτό που συμβαίνει με την όλη υπόθεση είναι από τα ''άγραφα'', τα σπάνια και άκρως περίεργα πράγματα..

Δηλαδή, ένας συμπολίτης μας βρίσκει ο ίδιος χώρο δίπλα στο νεκροταφείο,  τον αγοράζει ,  αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις απαιτούμενες,  γραφειοκρατικές διαδικασίες και ,φυσικά,  πληρώνει από την τσέπη του , ενδεχομένως και από το υστέρημά του το απαιτούμενο ποσό για την απόκτησή του.

Φθάνει δε,  στο σημείο, σχεδόν, να ικετεύει τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει το έργο, ώστε να αντιμετωπισθεί το μείζον θέμα της ταφής των νεκρών της Πόλης.

Μάλιστα, ο δωρητής δηλώνει δημόσια ότι προτίθεται να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό απαιτείται για να λειτουργήσει,, επιτέλους, το νέο κοιμητήριο δίνοντας λύση στους κατοίκους, που αγωνιούν για το ενδεχόμενο οι νεκροί να οδηγηθούν σε κοιμητήριο άλλης πόλης ή χωριού.

Η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη διάφορους λόγους, δεν έχει καταφέρει να θέσει σε λειτουργία το κοιμητήριο και όχι μόνον αυτό, επιρρίπτει και ευθύνες  στον δωρητή για την επιλογή του!

Καταστάσεις απολύτως αρρωστημένες αλλά και άκρως επικίνδυνες, ως αποτέλεσμα της υπερπλήρωσης του κοιμητηρίου.

Κάποιος θα πρέπει να πει στους Αρμόδιους  και στον κ. Δήμαρχο ότι οι δικαιολογίες που προβάλλουν για την στασιμότητα του θέματος  αποτελούν, για τους σκεπτόμενους πολίτες, ''προφάσεις εν αμαρτίαις'' και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Λύσεις βρίσκονται σε πιο σοβαρά και άκρως περίπλοκα ζητήματα, και δεν μπορεί να εξευρεθεί λύση για ένα φλέγον ζήτημα, που απασχολεί, όσο τίποτα άλλο, την τοπική κοινωνία; Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό, για πολύ μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας που χρήζει όχι φιλολογικής απάντησης, αλλά υλοποίηση του έργου.

Η ανάκληση της δωρεάς θα τάραζε τα λιμνάζοντα νερά στη δύσμοιρη κοινωνία του Ξηρομέρου. 

Θα έθετε το πρόβλημα επί τάπητος και θα προκαλούσε τον προβληματισμό της κοινωνίας, γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει , τίποτα, σε αυτόν τον τόπο. Και πως να προχωρήσει όταν η μικροπολιτική παίρνει τη θέση της ρεαλιστικής πολιτικής ;

Ας καταλάβει, ή καλύτερα ας συνειδητοποιήσει ο κόσμος, οι απλοί πολίτες, ότι κάποιοι προσφέρουν από την τσέπη τους, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου και κάποιοι άλλοι καραδοκούν έχοντας άλλα κατά νουν.

Η ιστορία διδάσκει ότι στη  χώρα μας υπήρχαν πάντα οι ευεργέτες, αλλά υπήρχαν ταυτόχρονα και αυτοί , που νοιάζονταν μόνον για την πάρτη τους. Ο καθένας σε αυτόν τόπο γράφει τη δική του ιστορία. Και η ιστορία είναι ο αμείλικτος κριτής των πάντων....

http://www.xiromeronewday.com/2023/04/blog-post_6.html

Σχόλια