Θλιβερή η Ατζέντα των εκλογών. Σεξ και Σπέρμα… επισκιάζουν τα οξυμένα προβλήματα!

 



Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Στα πενήντα και πλέον χρόνια, που παρακολουθώ στενά και αδιαλείπτως την πολιτική ζωή του τόπου, ουδέποτε ενθυμούμαι η ατζέντα των βουλευτικών εκλογών να ήταν τόσο ρηχή και ‘’ξεπεσμένη’’, όσο αυτή της προεκλογικής περιόδου, που διανύουμε, ενόψει των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία έχουν παντελώς παραμεριστεί από το προσκήνιο και έχουν αντικατασταθεί από την γνωστή υπόθεση Γεωργούλη.

Μια υπόθεση περίεργη, που ενδεχομένως κρύβει πολλά μυστικά, και σκοπιμότητες, που ίσως, ποτέ δεν θα πληροφορηθούμε.

Ένα θέμα, που θα έπρεπε πρωτίστως και αποκλειστικά να αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης των αρμόδιων Εισαγγελικών και Δικαστικών αρχών, καθίσταται πρώτο θέμα στην πολιτική αντιπαράθεση των τριών μεγάλων κομμάτων ΝΔ , ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , που αποτελούν τους εν δυνάμει πολιτικούς φορείς για τον σχηματισμό κυβέρνησης Συνεργασίας.

Ελάχιστα πλέον, τα ΜΜΕ προβάλλουν ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η φυγή των νέων και τα σκάνδαλα βουλευτών και στελεχών της Κυβερνητικής Παράταξης. Ακόμη και αυτό το μείζον θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, έχει υποχωρήσει και κινδυνεύει να περάσει στη λήθη των Ελλήνων, αν και όλους μας είχε συγκλονίσει, όσο και το ‘’ολοκαύτωμα’’ στο Μάτι Αττικής.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η Κυβέρνηση, τουλάχιστον, μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται να είναι η απολύτως ωφελημένη από την εξέλιξη και τον χειρισμό της βαρύγδουπης υπόθεσης Γεωργούλη.

Όλα τα λάθη και οι αδυναμίες, που της απέδιδε η Αντιπολίτευση έχουν , σχεδόν, απαλειφθεί και τα κυβερνητικά στελέχη ‘’τρίβουν’’ στη κυριολεξία τα χέρια τους.

Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να της προσφέρει κάποιος, ώστε να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, λόγω των γνωστών προβλημάτων, που προαναφέραμε.

Πέρασαν στη λήθη τα Τέμπη, η ακρίβεια, ο Πάτσης και οι όμοιοί του, η οικονομική δυσπραγία, η εγκληματικότητα, τα σωρευμένα προβλήματα σε Παιδεία και Υγεία.

Και αυτό φάνηκε αμέσως , στις πρώτες Δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη ΝΔ να ανακάμπτει-μετά από καιρό- και να αυξάνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όσο δε, το ζήτημα Γεωργούλη διατηρείται στην Επικαιρότητα, τόσο η ΝΔ θα αποκομίζει εκλογικά κέρδη. Το ίδιο βέβαια θέμα, στέρησε, από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την ορμή, που βλέπει, πλέον- μετά τη ‘’βόμβα’’ που έσκασε στις Βρυξέλλες- τα ποσοστά του να καρκινοβατούν και να του αποστερούν την όποια πιθανότητα, έστω και μικρή, να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, και να κόψει πρώτος το νήμα στην εκλογική κούρσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμφισβήτητα, πέρασε στην άμυνα, από την επίθεση και ο χρόνος, που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι πολύ περιορισμένος, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα, πόσο μάλλον όταν καθίσταται σαφές ότι, λείπουν από την φαρέτρα του, εκείνα τα όπλα, που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ φαίνεται να προσδοκά κάποια εκλογικά οφέλη από την όλη υπόθεση, εμφανιζόμενο ως το ‘’πολιτικό θύμα ‘’ μιας και το στέλεχός του είναι αυτό , που υπέστη, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, την σεξουαλική κακοποίηση και τη βάρβαρη συμπεριφορά Γεωργούλη.

Αν και κατά πόσο, αυτό έχει πραγματική βάση, είναι απολύτως παρακινδυνευμένο, να το ισχυριστεί κάποιος. Τα αποτελέσματα και η ανάλυσή τους, ίσως δώσουν την απάντηση, αλλά, προφανώς, μετά τις εκλογές.

Το μόνο, πάντως, που μπορεί κάποιος να θεωρήσει βέβαιον είναι ότι η όλη υπόθεση, όπως αυτή εξελίχθηκε, όρθωσε ‘’τοίχο’’ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, οπότε μια μετεκλογική συνεργασία, μεταξύ τους, θεωρείται απίθανη, ακόμα και στο ενδεχόμενο, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ήταν ο νικητής των εκλογών.

Και αν όλα αυτά μετρούν στους υπολογισμούς τους τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, δεν συμβαίνει το ίδιο με την κοινωνία και τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, που μένουν άναυδοι, με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα, που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν γνωρίζω, αν και ποιος θα ωφεληθεί από τις κωμικοτραγικές αυτές εξελίξεις και ποσώς κάτι τέτοιο ενδιαφέρει. Αυτό, που έχει σημαντική αξία είναι ότι οι Πολιτικοί και οι φορείς τους, τα κόμματα δηλαδή ευτελίζονται και απαξιώνονται ακόμα περισσότερο στα μάτια και την συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι το χειρότερο, σε όλη αυτή την υπόθεση. 

Η αρνητική δηλαδή, παρακαταθήκη, στο, ούτως ή άλλως, προβληματικό πολιτικό σύστημα της χώρας, που την ταλανίζει για χρόνια ολόκληρα και την οπισθοδρομεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον της και για τη τύχη και προοπτική των Ελλήνων.

Σχόλια