ΞΗΡΟΜΕΡΟ : Έξαρση Ζωοκλοπών και Διαρρήξεων !

 .com/img/a/


Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις  έχουν λάβει, τον τελευταίο καιρό, οι ζωοκλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας  και ιδιαίτερα  σε αφύλακτα, ή πλημμελώς φυλασσόμενα  μέρη, όπως το Ξηρόμερο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες οι γνωστοί- άγνωστοι έκλεψαν στην Παπαδάτου από την  στάνη κτηνοτρόφου 28 αρνιά και πρόβατα.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 3 τη νύχτα , από στάνη περιφραγμάνη και ευρισκόμενη επί της επαρχιακής οδού Φυτειών-Παπαδάτου. 

Ουδείς αντελήφθη τους ζωοκλέφτες και τα σκυλιά του κτηνοτρόφου δεν κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού έμεινε άναυδος από το θράσος των κλεφτών και όλοι στο χωριό μιλάνε για γνωστές ομάδες, που δραστηριοποιούνται κάθε χρόνο, λίγο πριν το Πάσχα αφού εύκολα μπορούν να προωθήσουν στην αγορά πολλά ''σφακτά'', χωρίς, μάλιστα, οι ίδιοι να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Και τούτο γιατί, όσοι γνωρίζουν, κρατούν το στόμα τους κλειστό, φοβούμενοι εκδικητικές ενέργειες των κλεφτών, ενώ η αστυνομία δεν καταφέρνει να εντοπίσει τα κυκλώματα και να στείλει, όσους εμπλέκονται σε αυτά στη Δικαιοσύνη. Οι κάτοικοι, που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ζωοκλοπές, σε άλλες περιπτώσεις, μιλάνε για κυκλώματα στα οποία μετέχουν ακόμα και κρεοπώλες και σφαγεία.

Ο ιδιοκτήτης των κλαπέντων ζώων που περίμενε πως και πως το Πάσχα για να πουλήσει την παραγωγή του και να εισπράξει τα απαραίτητα προς το ζην, αλλά και την πληρωμή των οφειλών του για ζωοτροφές, λίγο έλλειψε να πάθει εγκεφαλικό. Προσέφυγε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας, αλλά και στην Αστυνομία Αγρινίου, αλλά μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν οι γραμμές αυτές, το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό, αφού οι κλέφτες δεν είχαν εντοπισθεί και συλληφθεί.

Τα παράπονα που εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής για την Αστυνομία Ακαρνανίας πολλά και απολύτως δικαιολογημένα, ως προς την αποτελεσματικότητά της.

Τι άραγε δεν πάει καλά στην εν λόγω Αστυνομική Διεύθυνση ;

Εχοντας πέσει και ο ίδιος θύμα σοβαρής κλοπής, στο πρόσφατο παρελθόν, συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις και ανησυχίεςτων κατοίκων, αφού και στην περίπτωσή μου, το αποτέλεσμα ήταν το απόλυτο μηδέν.

Τι λέει για όλα αυτά η  Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, όπου υπάγεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας  αλλά και το Αρμόδιο Υπουργείο;

Κάποιος πρέπει να τους θέσει προ των ευθυνών τους , γιατί η κατάσταση, ειδικά στην περιοχή του Ξηρομέρου έχει φθάσει στο απροχώρητο. 

Οι κάτοικοι, ως επι το πλείστον, μεγάλης ηλικίας νοιώθουν έντονα την ανασφάλεια και φοβούνται όχι μόνον για για τα περιουσιακά τους στοιχεία , αλά και για την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αδραίωση της ανσφάλειας σε μια περιοχή και τους κατοίκους της.Κάποιος, επιτέλους, θα πρέπει να ενδιαφερθεί για την αστυνόμευση του Ξηρομέρου, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν το φαινόμενο λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τα αστυνομικά Τμήματα είναι υποστελεχωμένα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις σημερινές ανάγκες φύλαξης.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, κλεφτρόνια και καδίστακτοι κλέφτες, και δρουν με απύθμενο θράσος και χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό.

Ο Δήμος Ξηρομέρου οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα. Να γίνει σχετική συζήτηση στο ΔΣ και να ακολουθήσουν παρρεμβάσεις στις αρμόδιες Αρχές και το Αρμόδιο Υπουργείο με στόχο την επίλυση ενός τόσου σημαντικού προβλήματος.


http://www.xiromeronewday.com/2023/04/blog-post_7.html

Σχόλια