ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το ατύχημα σε Παιδική Χαρά του Ξηρομέρου.

 



Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το ατύχημα σε Παιδική Χαρά του Ξηρομέρου.
 Όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της Περιοχής , αλλά και τα ρεπορτάζ τοπικών blogs, γονέας, στην προσπάθειά του να μπει σε σφραγισμένη Παιδική Χαρά του Αστακού-όπου όμως έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά, περνώντας από τους κατεστραμμένους φράκτες- τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αστακού για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η σοβαρότητα, ή μη των τραυμάτων του δεν έγινε γνωστή, μιας και δεν υπήρξε ανακοίνωση, ούτε από τον Δήμο, ούτε από το Κέντρο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό επαναφέρει με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να καταστούν ασφαλείς οι Παιδικές Χαρές του Δήμου , ώστε να αποφευχθούν, στο μέλλον, παρόμοια, ή και σοβαρότερα ατυχήματα.




Το πρόβλημα τείνει να καταστεί μόνιμο, αφού και πριν ένα χρόνο υπήρχαν τα ίδια προβλήματα, τα οποία απ ότι φαίνεται δεν επιλύθηκαν , παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής και τα χρήματα, που δαπανήθηκαν από το Πρόγραμμα Φιλόδημος II.

Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν κάποια παιχνίδια σε ορισμένες Παιδικές Χαρές, αλλά ουδέποτε , από τότε, πιστοποιήθηκαν από κατάλληλο φορά για την ασφαλή και ακίνδυνη λειτουργία τους.

Έτσι, σήμερα πολλές Παιδικές Χαρές παραμένουν επικίνδυνες για τα παιδιά και τους συνοδούς τους και δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη ασφάλεια.

Φαίνεται ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα με ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή!

Επειδή, τα τραγικά γεγονότα, δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει επειγόντως να λάβουν τα ενδεικνυόμενα, σε αυτές τις περιπτώσεις, μέτρα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ευθύνη σοβαρή φέρουν και οι Πρόεδροι ορισμένων Κοινοτήτων , που επιδεικνύουν μέγα ζήλο, στο να αλλάζουν λάμπες στις κολώνες φωτισμού, ή να ασβεστώνουν κάποια ρείθρα πεζοδρομίων, δημοσιοποιώντας δεκάδες φωτογραφίες στα blogs, επιδιώκοντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τις ψήφους.

Αφήνουν, όμως, ανέγγιχτα θέματα και προβλήματα, όπως αυτά των παιδικών Χαρών, που απειλούν, λόγω της ακαταλληλότητάς τους, την σωματική ακεραιότητα των ανυποψίαστων παιδιών , αλλά και των συνοδών τους.

Άμεσα, λοιπόν, να σφραγισθούν οι ακατάλληλες παιδικές χαρές και να μη δοθούν προς χρήση, χωρίς προηγουμένως να Πιστοποιηθούν.

Εάν δε, δεν είναι εφικτή η παρεμπόδιση των παιδιών να εισέλθουν σε μη κατάλληλες Παιδικές Χαρές, να ξηλωθούν εξ ολοκλήρου τα όργανα, αλλά και οι φράκτες, που περιβάλλουν το χώρο.

Εφόσον, διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους να δοθούν και πάλι, τότε και μόνον τότε, για χρήση.

Μετά και το γεγονός στην Παιδική Χαρά του Αστακού, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν υπεύθυνο, για ότι ήθελε συμβεί.

Από την πλευρά μου, θεωρώ αναγκαίο να θυμίσω ότι, και πριν ένα χρόνο, έγραφα τα ίδια, και δέχθηκα, τότε, την οργή και τα κακοπροαίρετα σχόλια των γνωστών- αγνώστων σχολιαστών. Όλοι αυτοί οι ‘’κύριοι’’ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα, δεν επιλύονται με τα κακόβουλα σχόλια, αλλά με την σωστή αντιμετώπισή τους, με σχέδιο και πρόγραμμα, που δυστυχώς , φαίνεται να μην υφίστανται στη Δημοτική Αρχή.
http://www.xiromeronewday.com/2023/04/blog-post_31.html

Σχόλια

  1. Στην Παπαδάτου έχουν τρεις πινακίδες μία γράφει ότι τα όργανα είναι κατάλληλα η δεύτερη είναι από το δήμο δίνει οδηγίες και ωράριο και η Τρίτη πάλι από το δήμο ότι απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τι η περίφραξη από τη μία πλευρά είναι ανοιχτή ποιον κοροϊδεύουνε λίγος σεβασμός τέσσερα χρόνια και δεν μπορέσαμε θα λειτουργήσουν τις παιδικές χαρές που τα χρήματα ήταν διαθέσιμα από το 2018

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριοι χωρίς καμία δόση υπερασπιστική προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, η οποία σαφώς και έχει κάνει καποια λάθη πιθανες παραλειψεις η και σε κάποιες περιπτωσεις υπερβολές και πιθανα λάθος εκτιμήσεις προτερεοτητων στα έργα της, κάτι που κάνουν όλοι όσοι κάνουν έργο μικρό η μεγάλο για το οποιο και καλούμαστε να τους κρίνουμε καθημερινά και όχι στο παρα πεντε,το να είσαι γονέας και να έχεις μάθει το μικρό παιδι σου ότι πρεπει να μπαίνει μόνο του η το χειροτερο μαζί σου σε ΑΦΥΛΑΚΤΟ χώρο με κλειδωμένη πορτα είτε προκεται για παιδικη χαρά είτε για οποιοδήποτε άλλο χώρο ψυχαγωγικό η μη αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Είναι σαν να λέει στην υπερασπιση του ένα κλεφτρόνι ότι μπηκε σπιτι γιατι ήταν η περιφραξη χαλασμένη και η πορτα ανοικτή. Σίγουρα οι παιδικες χαρές του Δήμου δεν είναι στην κατάσταση που πρεπει να είναι για χρήση και καποτε πρεπει να το δει ο Δήμος σοβαρά και αυτό αλλά το να ξηλώνουν τα όργανα και η περιφραξη παλι θα έφερνε γκρίνια και σχόλια από όλους μας. Αλήθεια αν τα απογευματα που υπήρχε κόσμος τυχαία λέω παιρνουσε ένα όργανο της τάξης και έκανε τα νόμημα που έπρεπε με όσους ήταν μέσα σε χώρο κλειδωμένο και ΑΦΥΛΑΚΤΟ όλοι εμείς τη θα λέγαμε και πανω απο ολα τι θα κάναμε.... Σίγουρα πρεπει να αλλάξουν πραγματα και συντομα αλλά.... Εμείς πρεπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε αν φυσικά το μπορουμε και το αντέχουμε. Αν τώρα έχει γίνει διασπάθιση δημοσίου χρήματος ο Δήμος δεν στερητε οργάνων αντιπολίτευσης και φυσικών η Νομικων πρωσωπον που μπορουν να επιληφθούν του θέματος. Μέχρι τότε όμως όλοι πρεπει να έχουμε ευθύνη στο τι κάνουμε τι μαθαίνουμε τα παιδια μας να κάνουν και στο πως αντιμετωπίζουμε τα προβληματα είτε μέσω ενός διαδικτυακού μέσου είτε με τις επιλογές μας όταν και οπότε αυτές καλούμαστε να παρουμε για την τυχη του Δήμου μας.Ευχαριστω για την φιλοξενία της άποψης μου.
    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Ι ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Δημότης Αστακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου