Nέο BLOG στο Ξηρόμερο ! Και το όνομα αυτού : xiromeronewday.com

 


logotipo22

Nέο  BLOG στο Ξηρόμερο !

Και το όνομα αυτού : xiromeronewday.com

Ένα ακόμη blog αποκτά το Ξηρόμερο, μέσα από τις στήλες του οποίου οι Ξηρομερίτες, και όχι μόνον, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται έγκυρα και έγκαιρα θέματα, που απασχολούν την περιοχή, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους τους γεωργούς και αλιείς, τους συλλόγους , τους ετεροδημότες και προπάντων τους νέους και τις νέες.

Ο πλουραλισμός στην πληροφόρηση σε μια Δημοκρατία είναι η πεμπτουσία και η απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε μια κοινωνία να μορφώνει αβίαστα την ορθή άποψη, για θέματα, που την ενδιαφέρουν, την απασχολούν και καθορίζουν το παρόν και το μέλλον της.

Είναι αλήθεια ότι τα blogs του Ξηρομέρου είναι αρκετά αλλά, πολλά από αυτά δεν έχουν ανταποκριθεί στις αξιώσεις της τοπικής Κοινωνίας και των αναγνωστών τους για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη ενημέρωση, καταστρατηγώντας κάθε έννοια της πλουραλιστικής και δημοκρατικής ενημέρωσης.

Έχουν ταυτίσει την ύπαρξή τους, για λόγους που οι διαχειριστές τους γνωρίζουν και όλοι οι άλλοι υποπτευόμαστε, με συγκεκριμένες πολιτικές, πρακτικές και παρατάξεις, αδιαφορώντας για το μέγιστο κακό, που   επιφέρουν στην κοινωνία, τον τόπο και τον πολιτικό πολιτισμό αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία,

που απαιτεί από τα ΜΜΕ την προβολή όλων των απόψεων, όσο και αν αυτές απέχουν από τις πολιτικές πεποιθήσεις των bloggers.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που βιώνουμε, τον τελευταίο καιρό, που ορισμένοι bloggers δεν δημοσιεύουν τις επίσημες ανακοινώσεις της νέο ιδρυθείσας Δημοτικής Παράταξης ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’, αν και την ίδια στιγμή δημοσιοποιούν  ανώνυμες πληροφορίες δυσφημιστικές και συκοφαντικές για την εν λόγω Παράταξη, υιοθετώντας χυδαίους και απαξιωτικούς σχολιασμούς ανωνύμων σχολιαστών του τύπου ‘’Πλυμένα Πόδια ΄΄.

Κι όλα αυτά για μία Παράταξη πρωτοεμφανιζόμενη και της οποίας ηγείται ένας, καθόλα έντιμος και αξιοπρεπής Ανώτατος Δικαστής , ο κ. Σάββας.

Αν αυτό δεν αποτελεί ξεπεσμό, κατάντια και αδιαντροπιά, τι αποτελεί;

Η δικαιολογία για την μεθοδευμένη και καθόλου αθώα λογοκρισία τύπου Ερντογάν,  είναι ότι η Παράταξη απαίτησε να μη δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια κάτω από τα επίσημα κείμενά της , καθώς πίσω από την ανωνυμία κρύβονται άτομα, γνωστά , σταθερά τοποθετημένα απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή στο αυτοδιοικητικό σκηνικό.  Άτομα, τα οποία είναι ήδη γνωστά στις Αρμόδιες Αρχές , ή πολύ εύκολα μπορούν να εντοπισθούν (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ).

Όλα αυτά επέβαλλαν τη λειτουργία ενός blog, του οποίου οι Διαχειριστές - όπως ο κάθε έλληνας πολίτης, ψηφίζουν  κατά το δοκούν- αλλά δεσμεύονται να  δημοσιοποιούν κάθε άποψη, όσο αιρετική και αν είναι, όσο και αν απέχει από τις δικές τους πολιτικές ή άλλες απόψεις.

Γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία έκφρασης. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και Δημοκρατικός  Διάλογος, και όχι το ‘’καθεστώς΄΄ που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλλουν.

Ο κόσμος πάει μπροστά και δεν γυρνάει στον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό.

Μπορείτε να μας βρείτε στο Google

πληκτρολογώντας :

 xiromeronewday.com και εν συνεχεία: Τα ΝΕΑ  του Ξηρομέρου

Για να μας αποστέλλετε άρθρα, ρεπορτάζ, πληροφορίες ανακοινώσεις  κλπ χρησιμοποιείστε το email: sxoliadr@gmail.com

Σχόλια