Συνελήφθη στη Βόνιτσα o 66χρονος καπετάνιος του Noor 1-του είχαν επιβληθεί βαριές ποινές

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, ένας 66χρονος άνδρας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Η απόφαση είχε εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά, με την οποία ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και
χρηματική ποινή (600.000) ευρώ για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


O συλληφθείς είναι καταδικασμένος για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, μιας και ήταν ο κυβερνήτης του πλοίου. Ο άνδρας διέμενε στην Πάλαιρο και συνελήφθη στη Βόνιτσα.

Σύμφωνα με την efsyn, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, με την οποία του χορηγήθηκε ελαφρυντικό, που «έσπασε» τα ισόβια και κυκλοφορούσε ελεύθερος, τόσο ο ίδιος, οσο και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την υπόθεση.

Oι καταδικασθέντες θα δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους χορηγηθεί από τους δικαστές ελαφρυντικό.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αθωώνονται αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, όπως προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, οι καταδικασθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή για να δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, από άλλους δικαστές από αυτούς που τους χορήγησαν το ελαφρυντικό. Εκτός από τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, θα ξαναδικαστούν ο Γιώργος Μπουρδούβαλης, τρεις Τούρκοι που συσκεύαζαν το φορτίο της ηρωίνης, ο Ιρανός που επέβαινε στο «Noor 1» και ο Έλληνας ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου είχαν αποθηκεύσει την ηρωίνη.

 Αυτή τη στιγμή ο 66χρονος καπετάνιος, βρίσκεται στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο.

Ως «υπόθεση του Noor 1» έχει γίνει γνωστή η αστυνομική και δικαστική διερεύνηση που αφορά τη μεταφορά και διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» από το Ντουμπάι στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2014. Η υπόθεση έχει απασχολήσει τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ λόγω της τεράστιας ποσότητας της ηρωίνης και των θανάτων διαφόρων μαρτύρων που έχουν καταγραφεί ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη γνωστή μεταφορά ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης.

Σχόλια